Saturday, June 05, 2010

foto's van het klooster


Hier staat de strenge non!
Mooi geschilderd he?

Vandaag.

Deze kerk vond ik zo mooi!
Vanmorgen was iedereen op tijd bij de bus en om halfnegen reden we in een heftige deftige bus Mercedes, met leren stoelen,voetenbankje ,airco enz enz! Daar merk je niets van kuilen en bobbels.

Op weg naar een prachtig klooster.Daar hebben we allereerst alle kleding afgegeven.Nou zeg ,dat was me een berg! We werden rondgeleid door een krasse non ,die ,net als een schooljuf ongeduldig met haar aanwijsstokje op een boekje timmerde.Mond houden ,allemaal.!

Gegniffel ,natuurlijk, maar iedereen was muisjestil.

Ze sprak gebroken Duits ,maar ze wist met humor te vertellen van al de muur schilderingen op de kerk en in de kerk. Aan het einde van de tocht begon ze in de kerk te zingen en de katholieke mensen zongen mee en er zongen zelfs een paar de tweede stem.Dat is genieten.

Maar wat wrd je moe van luisteren. Buiten gekomen ,gauw weer in de fijne bus en uitrusten.

Toch weer naar een ander klooster,ook heel mooi.Daar heb ik voor Bob zijn familie en de mijne een kaarsje gebrand en een groetje naar de hemel gestuurd.

Buiten was een marktje en daar heb ik drie hoedjes gekocht ,echt hele leuke ,voor de drie kleine schatten in Nederland.Voor Marinke,Camilla en Sarah.Die komen we brengen als we weer terug zijn.

de Vuurplaats

De volgende camping heet de Vuurplaats .Word gerund door Hollanders.Alles heel goed verzorgd.
Die hadden weer voor ons gekookt ,zo fantastisch.
Danielle,weet je wel gemalen mais ,met kaas en tomatenprut , zo lekker ,klaargebakken in de oven .En natuurlijk een slokkie nationale drank (Een soort perengenever)heel lekker.
Iemand wilde zijn drankje in het gras gooien ,maar ik heb het opgedronken.Daar word je vrolijk van hoor!
Dan een zalige sla en een in folie ingepakte forel ,die in zijn buikje een vulsel had van paprika en uitjes en kruiden.Loopt jullie het water niet in de mond? Natuurlijk was er ook wijn en water en als toetje kregen we yoghurt met verse aardbeien er in gesnipperd.Verder hadden ze nog bloemkool en gebakken aardappeltjes. We zijn zowat naar onze tent gerold,zo een volle buik had iedereen. Nou ,daar slaap je lekker op.
Ik had toen ik aankwam de hele tent vol cornflakes liggen (weer een kastje opengesprongen) ,maar een andere mevrouw had echt heel erg pech ,want haar koelkast deur was eruit gesprongen door het rammelen en de hele inhoud was lekker door de tent gerold.
Het helpt je niets ,iedere keer gebeurd er wat! De wegen zijn bar en boos ,vol diepe gaten. Vertrouw nooit een plasje op de weg ,daar zit gegarandeerd een enorm gat onder!

Beetje bekaf!


Nou ,een beetje moe waren we wel , dus op tijd naar bed en voor de volgende morgen hadden we afgesproken dat we om half tien zouden rijden.We hebben trouwens nog wel even lekker zitten bridgen en foto's kijken op de laptop.

De reis die voor ons lag was een kleine twee honderd kilometer.

Een bar slechte weg (zie foto boven) , een bergpas en boven op de berg reden we in de wolken.

Hoogte 1480 meter
Blij dat we weer beneden waren!. Onderweg zagen we zoveel moois.Kleine schattige kerkjes ,met zinken torens en zinken daken .En waarachtig ,de zon brak door.dat was echt zo fijn ,want dan is alles tien keer zo mooi.

Mensen ,wat een schitterend land is Roemenie.We hebben wel veel arme mensen gezien.Veel oude vrouwtjes ,heel klein , met hele brede heupen en klokrokken aan en rode of groene kousen en meestal blauwe laarzen. De doek stijf om de kop gebonden. Heel veel zaten buiten ,voor hun huis op de stoel , lekker met elkaar te kwebbelen.Arm ,maar gelukkig , tenminste ,zo zag het eruit.

Enige foto's




De nonnetjes houden van bloemen,overal zagen we hanging baskets met een overvloed aan bloemen


Daarna!

In de trein met de reisleider en zijn vrouw.
De terugweg duurde dus ook lang en iedereen had behoorlijk genoeg van het boemelen.We waren koud geworden en verlangden naar de warme -zeer luxe -bus.dat was even de hemel op aarde. daarna stopten we bij een klooster en wat voor een! Ik zal even wat foto's opzoeken. Alles bijna van hout gemaakt en mooi!!!!

Treintje en klooster.







De reis begon al gek voor mij.We hadden opdracht gekregen om ook closetpapier mee te nemen ,want er was bij het treintje (dachten ze!)een toilet en die zou bedenkelijk vies zijn !



Vijf minuten voordat we weggingen dacht ik nog effe slim te zijn en nog even proberen mijn" lading" kwijt te raken."" Ja hoor "zei de reisleider ,"dat kan nog wel even".Dus ik rennen naar dat kuuroord ,gauw op de plee, maar er was geen toiletpapier. Ik met een voorzichtig opgehaalde broek naar de mannenplee en daar was gelukkig toiletpapier..Toen ,trappen af ,rennen naar de bus.
" Waar kom jij in godsnaam vandaan ?"wilden ze weten.Nou ,van het kuuroord natuurlijk. Bleek ,dat er vlak bij onze caravans ook toiletten waren , die had ik niet gezien..
Enfin ,de bus ging rijden ,waren we net drie minuten weg ,komen we tot de ontdekking ,dat er twee mensen missen.
Dus moest de chauffeur keren in die hele smalle straatjes en ja hoor ,daar stonden ze te wachten. Die mevrouw was haar pinpasjes kwijt en had alles overhoop gehaald en ze toch gevonden.
Toen alsnog op weg ,naar een berg- boemeltreintje. Dat reed ongeveer vijftien kilometer per uur.
En het regende en het was koud en in een mum waren alle ramen beslagen.
Een paar mensen hadden koffie meegenomen en die probeerden het op te drinken. Dat ging met een heleboel gepest gepaard
.Koffie drinken in een boemeltrein gaat lastig!
Ondanks de regen was iedereen in opperbeste stemming en we hebben wat afgelachen!
De tocht duurde lang en uiteindelijk kwamen we ergens waar ze niet verder gingen.Dus moest de locomotief eraf en met veel heisa weer voor de trein gezet.
Maar eerst kreeg de loc water ,waarvan foto!
Op de bovenste foto zie je de slang in een bergbeekje hangen ,,er moest water in voor stoom!
De foto eronder laat het locomotiefje in alle glorie zien.Hij wordt gestookt met hout.
De onderste zie je het treintje,twee houten wagons ,met houten banken.
De wagons waren met een ketting aan elkaar verbonden.Soms haalde de achterste wagon de voorste in en dan was het boem!!!!Heerlijk primitief!

Weer een mooie dag!




Na dat vrolijke kerkhof kwamen we dus op de camping en met man en macht werd onze caravan op de speciaaal voor ons gereserveerde plaats gesleurd..Dit keer was er geen echte camping ,maar stonden we op een speciaal stukje van een kuuroord.
Je kon er baden krijgen en massages en ze hadden voor ons heerlijk eten gekookt.Gezellig gedekte tafels ,met wijn en water en als entre kregen we een geweldige portie sla ,mooi opgemaakt met tomaten en olijven en fettakaas.Daarna hadden ze stukken kip helemaal plart geslagen en heerlijk gebakken en daarbij kregen we brokken gebakken aardappels.
Toen we binnen kwamen zaten aan een tafel fantastisch opgedofte mensen in klederdracht.
Dat bleken muzikanten te zijn . Een had een trommel , de tweede had een viool en de derde een gitaar.Dan was er ook nog een heel mooi meisje ,die zong.
Bob noemt dit soort muziek kattengejammer.Het is een soort Turks-Marokaanse mix en die geluiden klinken ons Hollanders een beetje vreemd in de oren.En die kerel met de trommel liet zich wel horen.Af en toe zong hij ook mee en dat geluid vulde alle gaatjes in de eetzaal.De volgende morgen moesten we om halfzeven in de bus zitten ,want we gingen weer er op uit.
Dat was pittig vroeg!

Followers

Blog Archive

About Me

My photo
Annen, Drenthe, Netherlands
Was altijd een harde werker, heb veel tijd in mijn patienten geinvesteerd, cursussen gevolgd. Veel plezier gehad in mijn werk. In mijn vrije tijd veel aan sport gedaan. Diepzeeduiken, surfen, fitnissen, fietsen en wandelen. Genoten van mijn twee kinderen. Af en toe een biosje pikken, matig televisie kijken, lees graag de krant en heb altijd wel een boek waar ik in bezig ben.. Maak mijn huis schoon omdat het moet, kan niet tegen rotzooi of een vies huis. Hou van dieren, kijk dus graag naar Animal planet. Wil eigenlijk graag een kat maar zolang we grote reizen maken kan dat niet. Ik hou ook veel van bloemen en een mooie tuin. Mijn achterplaatsje lijkt er dus niet op maar we leven hier met z'n tweetjes en Bob wil tegels. Ben een tevreden mens. Hoop dat ik nog een poosje mee mag draaien.