Wednesday, June 27, 2007

Polen - deel 2. Van Jelenia Gora tot Breslau

Onze eerste grote stad was Jelenia Gora... daar hebben we een mooie kerk bekeken. Wel een beetje donker maar prachtig beschilderd. Een uitgesproken Barocco kerk. Daarna een heerlijke stadsboemel om vervolgens ongeveer een eeuw op de bus te wachten.

De volgende dag zijn we naar Grussou gereden, waar een beroemde kloosterkerk te bezichtigen was .Toen we er aan kwamen was in de grote kerk een dienst bezig. Deze kerken zijn echt opgeknapt en de muurschilderingen bijgewerkt. Wie er ooit nog eens de kans krijgt moet daar heen, het is adembenemend. Ook het kleine kerkje wat er naast staat. Een klein schatje.

Gisteren zijn we naar Breslau gereden en voordat we daar aan toe kwamen even naar en klein dorpje, dat heet Wahlstad. De kerk heet Legnica Pole (of hij staat daar???). In ieder geval, we hadden veel geluk, want eigenlijk was het gesloten maar een mevrouw heeft em voor ons open gemaakt.




Ook weer zo iets moois, niet te vergelijken met die saaie kerken in Nederland. Vandaag hebben we een Synagoge bekeken en een boemel door de stad. Daarbij hebben we de Universiteit van binnen bekeken en liet de concierce ons even in de aula kijken.

We hebben ook nog de Dom bekeken maar die vond ik oer lelijk. Door toedoen van Reen vonden we een oud wijfie bereid ons twee afgesloten afdelingen te laten zien en dat was indrukwekkend.

We hebben het naar onze zin, redelijk weer, af en toe een bui, niks te klagen. De camping is mooi, wat willen we nog meer?

Groeten van ons alle vier en we melden ons wel weer!

Followers

Blog Archive

About Me

My photo
Annen, Drenthe, Netherlands
Was altijd een harde werker, heb veel tijd in mijn patienten geinvesteerd, cursussen gevolgd. Veel plezier gehad in mijn werk. In mijn vrije tijd veel aan sport gedaan. Diepzeeduiken, surfen, fitnissen, fietsen en wandelen. Genoten van mijn twee kinderen. Af en toe een biosje pikken, matig televisie kijken, lees graag de krant en heb altijd wel een boek waar ik in bezig ben.. Maak mijn huis schoon omdat het moet, kan niet tegen rotzooi of een vies huis. Hou van dieren, kijk dus graag naar Animal planet. Wil eigenlijk graag een kat maar zolang we grote reizen maken kan dat niet. Ik hou ook veel van bloemen en een mooie tuin. Mijn achterplaatsje lijkt er dus niet op maar we leven hier met z'n tweetjes en Bob wil tegels. Ben een tevreden mens. Hoop dat ik nog een poosje mee mag draaien.