Monday, November 26, 2012

25 November.

Toen ik nog een jaar of  negen was begon ik op mijn verjaardag allereerst te huilen.Ik had diep zelf medelijden omdat ik bijna zeker wist dat iedereen mijn verjaardag zou vergeten.!
Als ik dan beneden kwam ,waren de tranen gauw gedroogd en huppelde ik met de traktatie voor de klas en alle meesters en juffen naar school.
Vroeger mocht je dan in de klas een meisje uit kiezen die met je de klassen rond ging om trots de reepjes chocolade  rond te delen en dan kreeg je een stichtelijk plaatje , want ik zat wel op een zéér gereformeerde school . En na schooltijd gingen de uitgenodigde vriendinnen mee naar huis en dan bad ik onderweg de lieve God of mijn moeder toch wel aan het feestje gedacht had , want anders stond ik voor gek met al die meiden . Natuurlijk had ze er aan gedacht en dan stortte ik me verder onbekommerd in de feestvreugde .Ranja met een rietje  , één koekje en als mammie heel royaal was een ijsje van kruidenier de Geus . Op mijn verjaardag kreeg ik steevast sinterklaas snoepgoed. Ik was stapel dol op rose of bruine suikerbeestjes.Ik zie ze al eeuwen niet meer in de winkel ! En een taai taai pop ging er ook wel in!
Op mijn 76e verjaardag werd ik wakker gepord door Camilla.Om kwart voor zeven! : "Oma ,je bent jarig en hier is je cadeau".
Twee kouwe pootjes gauw onder mijn deken en dan uitpakken.
Ze had zeven  ringetjes gemaakt ven hele kleine kleurige kraaltjes . Alles mooi ingepakt . Dát was een leuk begin.Geringd en wel gingen we samen onde de douche en die kleine kwebbel staat nooit stil.
Na het ontbijt ging Chris met Camilla naar Pake en Beppe en heb ik als de donder het huishouden aan kant gemaakt en de hapjes voorbereid.
Danielle kwam al vroeg en Suzie hielp me kleren uitzoeken ,want ik had weer eens niets om aan te trekken! . Dat was gezellig  ,Daarna kwamen om een uur of half drie de hele meute en toen werd het echt zo gezellig. Er rende kleine pootjes de trappen op en af  ,ik hoorde de jongelui boven schateren en lol maken en mijn dag kon niet meer stuk.
Alles is bijna opgegaan.Vanmorgen heeft Gerben het laatste gebakje verorberd en vanavond hebben we de restjes van de Chinees opgewarmd. Ik had dus goed ingekocht deze keer.
Vanmorgen heb ik de zolder weer opgeruimd en aan de puinhoop te zien hebben ze daar flink feest gevierd .Linda en Johan hebben ook fijn geholpen en als het aan Danielle had gelegen had ik de hele tijd op de stoel moeten zitten  , omdat ik jarig was. maar dat kan ik niet ,ik wil alles zien ,horen en meemaken.
Ik kwam een keer boven ,daar stonden Ilse en Nathalie Suzy en Robert en Gerben en Daan in een kringetje ,allemaal met een boek en ze hadden afgesproken om elk een zin uit hun boek voor te lezen , en dan wordt dat natuurlijk een idioot verhaal.
Een super fijne ,gezellige verjaardag met leuke cadeautjes ,veel skypers en telefoontjes.Héérlijk!

Followers

Blog Archive

About Me

My photo
Annen, Drenthe, Netherlands
Was altijd een harde werker, heb veel tijd in mijn patienten geinvesteerd, cursussen gevolgd. Veel plezier gehad in mijn werk. In mijn vrije tijd veel aan sport gedaan. Diepzeeduiken, surfen, fitnissen, fietsen en wandelen. Genoten van mijn twee kinderen. Af en toe een biosje pikken, matig televisie kijken, lees graag de krant en heb altijd wel een boek waar ik in bezig ben.. Maak mijn huis schoon omdat het moet, kan niet tegen rotzooi of een vies huis. Hou van dieren, kijk dus graag naar Animal planet. Wil eigenlijk graag een kat maar zolang we grote reizen maken kan dat niet. Ik hou ook veel van bloemen en een mooie tuin. Mijn achterplaatsje lijkt er dus niet op maar we leven hier met z'n tweetjes en Bob wil tegels. Ben een tevreden mens. Hoop dat ik nog een poosje mee mag draaien.