Tuesday, March 06, 2007

Theepauze

Wat zijn wij toch een bofkonten,iedere keer als we iets ondernemen,vallen we met onze neus in de boter.In ieder geval,zo ervaren we dat.Gisteren gingen we even een stukje op de fiets..Het terrein is nogal ruig,dikke brokken stenen waar je doorheen moet laveren,maar dat hebben we inmiddels al geleerd.Dit keer wilden we weer eens een stukje verder,er was een lekker fris windje en we waren goed uitgerust.Uiteindelijk kwamen we in een soortement dorpje (echt tien mensen en een paardekop) en net toen we erdoorheen wilden rijden kwam er een klein vrouwtje naar buiten rennen en ze gilde :"hier, ici moet je wezen.!"Nou ja,we stapten af en we kregen allereerst een hand en toen werden we min of meer haar kleine winkeltje in geduwd en werd ik op een gammele plastic stoel geplant en ze keek gelukzalig,ze had een klant.
Wij natuurlijk alles bekijken,Bob kocht een potje honing,ik wat grappig spul om de meiden later mee te versieren (letterlijk) en toen wilde ze met mij op de foto en Bob en ik moesten achter haar toonbank staan en ook op de foto.Dat was zo grappig allemaal,maar het leukste was,ze nodigde ons uit om thee bij haar te drinken.De winkel ging op slot en onze fietsen werden bij haar achter de erf deur neergezet en ze viste mijn portemonnai voor alle veiligheid uit mijn boodschappentasje.Daarna werden we naar binnen geloodst.Stel je voor jongens,een cementen vloer,waar drie bedden op stonden,netjes met een paardedeken erover en daar tussen in een klein rond tafeltje met een plastic kleedje.We werden op een van de bedden gepoot en we wachtten rustig af.We hoorden haar rommelen en ja hoor,daar kwam ze aan met brood,olie,saus en pinda's en een blad met een theepotje en vier glazen.Inmiddels was haar vriendin ook binnen gekomen en daar begon de gezelligheid.Ze moedigde ons aan om toch vooral te eten en te drinken en ze scheurde een homp brood voor ons af,wat we in de olie moesten dippen.Het was echt oergezellig en ineens besefte ik,hoe overdreven wij onze kamers decoreren .Zij is een meisje van 18 jaar en een zo een aanstekelijke lach,zo tevreden met wat ze heeft,het was echt hartverwarmend.Het zijn dus niet de meubels die de gezelligheid brengen,het zijn de mensen die er wonen!!.Geen schilderijtje aan de muur,geen kleedje op de grond en aan het plafond hingen twee armzalige peertjes.Ook daar was ze trots op.Heerlijk.vandaag gaan we er weer heen en brengen haar wat kleding.Onze kasten puilen niet meer uit,Bob is enige t shirts armer en uit mijn kast is ook het een en ander verdwenen.
Gistermorgen kwam er een man,die de auto heeft opgeknapt,er zaten wat krassen op en nou is ie weer prachtig. Dat kostte wel een lieve cent en wat t-shirts.maar het ziet er prachtig uit.Ook de deuk in de caravan is verdwenen.Vakmannetje hoor.
Vandaag is Jalmar jarig,zestien jaar en not never been kissed.gefeliciteerd jong,we bellen je vanavond!Ook onze kleine Brammetje is jarig geweest en zijn vader is de volgende in de rij.
Wij leven met jullie mee en wij vieren dat hier ook een beetje.
Onze camping begint leeg te lopen,iedereen wil met pasen thuis zijn.Kale boel hoor.,maar voor ons lekker rustig..Zo,nu ga ik proberen wat beloofde foto's er bij te plakken.

Followers

Blog Archive

About Me

My photo
Annen, Drenthe, Netherlands
Was altijd een harde werker, heb veel tijd in mijn patienten geinvesteerd, cursussen gevolgd. Veel plezier gehad in mijn werk. In mijn vrije tijd veel aan sport gedaan. Diepzeeduiken, surfen, fitnissen, fietsen en wandelen. Genoten van mijn twee kinderen. Af en toe een biosje pikken, matig televisie kijken, lees graag de krant en heb altijd wel een boek waar ik in bezig ben.. Maak mijn huis schoon omdat het moet, kan niet tegen rotzooi of een vies huis. Hou van dieren, kijk dus graag naar Animal planet. Wil eigenlijk graag een kat maar zolang we grote reizen maken kan dat niet. Ik hou ook veel van bloemen en een mooie tuin. Mijn achterplaatsje lijkt er dus niet op maar we leven hier met z'n tweetjes en Bob wil tegels. Ben een tevreden mens. Hoop dat ik nog een poosje mee mag draaien.