Friday, March 16, 2007

De waterval.

We hebben nu een soort zoon,die af en toe komt thee drinken.Hij heeft ons geleerd hoe je Maroccan whisky (thee dus ) moet maken.Wij vroegen hem naar een weggetje,wat we op de kaart hadden ontdekt en hij wilde graag met ons mee.Aan het einde van de weg was namelijk een enorme waterval en echt de moeite waard om te zien. Wij waren benieuwd en om half twee s'middags gingen we op pad..Al heel gauw,veranderde de toegangsweg in een akelig smal weggetje,met diepe afgronden aan de ene kant en grove brokken steen boven onze hoofden,die er uitzagen of ze zo naar beneden zouden donderen.En dat 45 kilometer lang en kronkelen als de pieten.Bob is zo langzamerhand een volleerde chauffeur en we tuften gemoedelijk met een vaartje van 40 km door de bergen en genoten. Els,dit was wat voor jou,want overal stonden kleine tentjes,houten gammele hutjes,waar de mensen fossielen tentoon stellen.Heel geweldig mooi.Sommige fossielen slijpen ze glad,sommige hakken ze voorzichtig midden door,zodat je het hele beest kan zien.Grote torren,maar ook horens van hele grote soortement dinausaurissen.Hij had een boek met platen en liet ons die beesten zien.
Ik heb een kapotte steen gekocht met kristallen erin.
Maar goed,aan de weg kwam maar geen einde en oplaatst zijn we gestopt om even thee te drinken,we werden echt moe van al dat gedraai en gekronkel.Zelfs van hele mooie dingen kan je echt moe worden.Het bleek,dat we nog drie kilometer door moesten rijden naar de waterval.dat deden we dus..het weggetje bleek tevens het einde te zijn van de route en het was griezelig smal en steil.
We waren nog maar net op pad,ongeveer een halve kilometer en hadden een doof stomme passagier opgepikt,die ons met rare geluiden en veel gebaren ons zijn dankbaarheid toonde.En ja hoor,ineens kwam er van de andere kant een beest van een kampeerwagen en die was niet van zins om voor ons opzij te gaan.Het mannetje sprong uit de auto en gebaarde woest,dat ie weg moest,maar dat hielp allemaal niets.Bob zette de auto rustig in zijn achteruit en karde vijftig meter terug en plakte de auto tegen de bergwand.Toen moest die andere auto ons wel voorbij en dat ging echt op de milllimeter.Dat mannetje dankte Allah en ons en sloeg Bob waarderend op zijn schouder.Het was ook echt knap wat ie deed.Naar beneden was echt een hele toer en beneden wachtte ons allerlei mensen die busines in ons zagen.Vooral een klein brutaal kereltje,die ons wel even de weg wilde wijzen.dat deed hij dan ook.Aan het einde kregen we de WATERVAL te zien.Het was een miezerig klein straaltje water,net een verstopte douchekraan.
dat was lachen.Maar ze hadden nog iets voor ons in petto,want de waterval had een klein meertje gevormd en een man kleedde zich uit en klom een heel eind naar boven op de rotsen en dook ter onzer vermaak naar beneden.dat was echt spektakulair.Ik gaf hem 10 dirham,maar dat vond hij niet genoeg,maar veel meer had ik niet aan klein geld,dus nam hij genoegen met 13.
Het kleinen brutale rot jochie weigerde de Dirham die ik hem gaf en eistte tien dirham.Die had ik niet. onderweg naar de auto vond ik nog een restaurantje,waar ik kon wisselen,want ik moest natuurlijk ook de parkeerwachter nog van dirhams voorzien.Zeer tevreden met zijn vijf dirham ,ging dat kleine apie er van door,maar niet nadat hij twee snoepies uit mijn doosje pikte inplaats van een! We zagen,dat er aan een nieuwe bredere toegangs weg werd gebouwd,maar dat zal nog wel even duren Tegen de tijd dat jullie er eens gaan kijken,zal het wel klaar zijn.
Het moet eerst maar eens flink gaan regenen.
Onderweg kwamen we ook veel kinderen voorbij,die mint aanboden,op hele verlate plekken.Doodeng!
We zijn voor morgen uitgenodigd om couscous te komen eten boven op de berg met al die kinderen.Nou,daar verheugen we ons op.Dit is wel een hele fijne trip,dat kan ik jullie verzekeren.
vandaag gaan we boodschappen doen in Agadir.
Ron,welgefeliciteerd met je verjaardag,allemaal hartelijke groeten en tot de volgende update!
Met foto's erin werken gaat helaas niet meer,dus komen jullie maar kijken als we weer thuis zijn.

Followers

Blog Archive

About Me

My photo
Annen, Drenthe, Netherlands
Was altijd een harde werker, heb veel tijd in mijn patienten geinvesteerd, cursussen gevolgd. Veel plezier gehad in mijn werk. In mijn vrije tijd veel aan sport gedaan. Diepzeeduiken, surfen, fitnissen, fietsen en wandelen. Genoten van mijn twee kinderen. Af en toe een biosje pikken, matig televisie kijken, lees graag de krant en heb altijd wel een boek waar ik in bezig ben.. Maak mijn huis schoon omdat het moet, kan niet tegen rotzooi of een vies huis. Hou van dieren, kijk dus graag naar Animal planet. Wil eigenlijk graag een kat maar zolang we grote reizen maken kan dat niet. Ik hou ook veel van bloemen en een mooie tuin. Mijn achterplaatsje lijkt er dus niet op maar we leven hier met z'n tweetjes en Bob wil tegels. Ben een tevreden mens. Hoop dat ik nog een poosje mee mag draaien.