Saturday, December 25, 2010

Kerstmis in Spanje

Het loopt tegen zessen ,het eten staat te pruttelen e n ik ga nog gauw even wat schrijven.
Voor het eerst heeft Bob een beste wandeling gemaakt ,van bijna een uur en dat is hem goed bevallen.Hij heeft jicht in zijn grote teen ,zijn voet is een beetje gezwollen ,maar hij kan lopen!
Hij heeft er medicijnen voor ,maar die helpen weinig.
We schrikken hier van de voorbeelden van slechte economie.
Allereerst is de camping half leeg. Jaren en jaren was deze plek barstens vol toeristen,was bijna de hele camping vol met gasten ,nu is nog maar de helft bezet.
Honderden gebouwen staan leeg Nieuwbouw huizen half afgebouwd , verkommeren.
echt schrikbarend.
Het cement staat buiten in zakken en verklonterd door de regen en kan niet meer worden gebruikt.In triest allemaal. De meeste mensen blijven voor het kerst diner gewoon op de camping ,kruipen gezellig bij elkaar.Maar een paar mensen van wie ik weet gaan vanavond naar een restaurant.
Alhoewel Bob en ik een restaurant best kunnen betalen ,blijven wij ook op de camping.
Ik heb een dikke schapenpoot gekocht en met allerlei kruiden heerlijlk toebereid.
Bob wilde graag de tajine met aardappels en groenten er bij en als toetje krijgen we griesmeelpap met rozijnen.
Bob is gek op dat toetje.We luisteren wat naar muziek ,doen spelletjes op de computer en lezen alles wat maar los en vast zit.
Ik heb net een Engels boek van Stieg Larsson gelezen en ik zit nog helemaal na te sidderen,zo mooi. Het heet The girl with the Dragon Tattoo
Rieny heeft een e-reader en heeft alle drie de boeken gelezen. Wat een schrijver.
Haar man haalt regelmatig boeken via een club van het internet ,die komt nooit meer uitgelezen.
Altijd als ik een boek uit heb krijg ik een soort heimwee naar al die figuren in dat boek ,wil ik weten hoe het uiteindelijk met ze afloopt ,maar de schrijver eindigt in dit geval met een open boek en dus moet ik het zelf maar bedenken.
Morgen zoek ik een ander boek.Nu ga ik de tafel dekken en storten we ons op de schapenpoot!
Kaarsjes aan ,beetje kerstversiering op tafel en dan maar smullen!
Bob en ik hebben het hier echt gezellig en ik hoop dat ook voor jullie allemaal.
V rolijk Kerstfeest! Veel liefs van ons allebei.

Followers

Blog Archive

About Me

My photo
Annen, Drenthe, Netherlands
Was altijd een harde werker, heb veel tijd in mijn patienten geinvesteerd, cursussen gevolgd. Veel plezier gehad in mijn werk. In mijn vrije tijd veel aan sport gedaan. Diepzeeduiken, surfen, fitnissen, fietsen en wandelen. Genoten van mijn twee kinderen. Af en toe een biosje pikken, matig televisie kijken, lees graag de krant en heb altijd wel een boek waar ik in bezig ben.. Maak mijn huis schoon omdat het moet, kan niet tegen rotzooi of een vies huis. Hou van dieren, kijk dus graag naar Animal planet. Wil eigenlijk graag een kat maar zolang we grote reizen maken kan dat niet. Ik hou ook veel van bloemen en een mooie tuin. Mijn achterplaatsje lijkt er dus niet op maar we leven hier met z'n tweetjes en Bob wil tegels. Ben een tevreden mens. Hoop dat ik nog een poosje mee mag draaien.