Saturday, May 29, 2010

Hier waren we nog niet!

Hongarije doet denken aan Oost Duitsland. Afgebladderde verf , kale huizen .Hier en daar ineens een heel mooi huis ertussen.Ineens zagen we de Donau. Nou , die is niet blauw hoor.Het scheelt een paar letters , hij is grauw!
Maar groot en breed .De natuur is hier prachtig , de omgeving heuvelachtig.
Gisteren zijn we naar Budapest geweest.
De bus stopt hier vlak bij en het vervoer is voor mensen boven de 65 gratis.Er kon er een zijn geluk niet op!
Enfin ,elke vier minuten stopte dat kreng , bushalte! Over een kleine vijftig kilometer deden we.......een uur en twintig minuten.
Daarna moesten we met de ondergrondse verder,zeven waanzinnige haltes. Die rijd echt als een gek , zo hard.
We kwamen midden in het centrum boven en daar hebben we heerlijk gedwaald. We hebben een paar prachtige bruggen gezien en de overdekte markt.
Reen ,het leek wel een copie van de markt in Polen.Gigagroot. Ze noemen dat de maag van Budapest.
Met zere billen van het hotseknotse kwamen we om zes uur weer thuis. De wegen
zitten vol gaten .

aangekomen


Ben ik effe blij ,hier kan je zo maar internetten.service van de camping..
We zijn goed aangekomen in Hongarije ,in het plaatsje Domos.Op allebei de o,s moeten eigenlijk puntjes ,maar dit is een ingewikkeld toetsenbord ,ik laat het maar zo.
De reis verliep vlot.Vanuit Reen zijn we de eerste dag gekomen tot een klein dorpje Berg.De campingbazin ontving ons aller hartelijkst , ondanks het late uur.
De volgende dag hebben we veel tijd verloren bij een garage ,want onze electriciteit werkte niet onderweg .De monteur vond het euvel al gauw ,maar onze achterlichten bleken ook helemaal van streek en dat kostte uren.Alle lampjes werden vervangen ,alle electrische verbindingen vernieuwd en het rechterachterlicht mooest worden vastgezet, die bungelde er een beetje bij.
Die avond vonden we de camping bij Lienz niet en dus hebben we ons tussen de vrachtwagens gemoffeld ,onder een felle lantarenpaal.

Na het eten gingen we nog even een biertje drinken en toen begon het te regenen.Even later begon het te waaien ,vervolgens te stortregenen en toen zagen we in de verte de bomen naar de grond buigen en even daarna viel er nog een lading hagel..Ons is niets gebeurd , maar er zijn in die barre storm twee mensen omgekomen , bruggen zijn ingestort ,huizen vernield ,het was bar en boos.
Maar wij stonden veilig tussen al die grote jongens.Het was onze tijd nog niet!
De volgende dag dus door naar Hongarije.
Dat vonden we spannend.

Followers

Blog Archive

About Me

My photo
Annen, Drenthe, Netherlands
Was altijd een harde werker, heb veel tijd in mijn patienten geinvesteerd, cursussen gevolgd. Veel plezier gehad in mijn werk. In mijn vrije tijd veel aan sport gedaan. Diepzeeduiken, surfen, fitnissen, fietsen en wandelen. Genoten van mijn twee kinderen. Af en toe een biosje pikken, matig televisie kijken, lees graag de krant en heb altijd wel een boek waar ik in bezig ben.. Maak mijn huis schoon omdat het moet, kan niet tegen rotzooi of een vies huis. Hou van dieren, kijk dus graag naar Animal planet. Wil eigenlijk graag een kat maar zolang we grote reizen maken kan dat niet. Ik hou ook veel van bloemen en een mooie tuin. Mijn achterplaatsje lijkt er dus niet op maar we leven hier met z'n tweetjes en Bob wil tegels. Ben een tevreden mens. Hoop dat ik nog een poosje mee mag draaien.