Tuesday, February 22, 2011

het is even afzien

Het internet werkt niet naar behoren . Alles gaat heel langzaam.Ik wilde nog wat foto,s plaatsen . Morgen nog maar een keer proberen.
We genieten van het mooie weer en voelen ons echt verwend!

Vandaag hadden Rieny en ik het loei heet tijdens het wandelen. Zweet op de rug.

Morgen is Marinke jarig , we hopen dat ze goed verwend wordt . Ze wordt al vijf jaar en we houden een hele boele boele veel van haar .(Om in de trant van Marinke te spreken!)

De laatse sla is klaar!




Wat je hier ziet ligt nu al bij jullie in de winkel.Rieny en ik hebben gezien hoe ze hier de sla poten . Dat gaat met een noodgang . Na een kleine zes weken is dat miezerige kleine plantje uitgegroeid tot een dikke krop sla , klaar voor consumptie
Dan komen er ploegen buitenlanders (Marokanen of Turken ) en halen in no-time die sla er weer af.
Voor hun buik hangt een dik pak doorzichtig plastic , aan hun riem plakband en in hun hand een scherp mes . hun ritme bestaat uit ...buk...snij ..rol..plak en dan hup in de kist.
Facinerend om naar te kijken . Over het algemeen zijn de vrouwen warm aangekleed , vaak lange rokken lange mouwen aan hun bloes en in ieder geval allemaal een doek om hun hoofd.
Dat moet toch loei heet zijn!
De mannen dragen ook lange broeken en warme truien en hebben vaak een wollen mutsje op.
Als je de grond ziet waar op verbouwd wordt geloof je niet dat daar wat op wil groeien.
Zoveel stenen , zó droog en dat in de hete zonnestralen.
Overal liggen waterslangen en als ze gaan oogsten dragen de meesten laarzen ,want tussen de slaregels ligt vieze glbberige modder . Wij vragen ons af wat die menesen per uur verdienen.
Een kropje ijsbergsla kost hiet 59 cent. pasgeleden zag ik bij de Lidl 3 voor 90 cent !

Followers

Blog Archive

About Me

My photo
Annen, Drenthe, Netherlands
Was altijd een harde werker, heb veel tijd in mijn patienten geinvesteerd, cursussen gevolgd. Veel plezier gehad in mijn werk. In mijn vrije tijd veel aan sport gedaan. Diepzeeduiken, surfen, fitnissen, fietsen en wandelen. Genoten van mijn twee kinderen. Af en toe een biosje pikken, matig televisie kijken, lees graag de krant en heb altijd wel een boek waar ik in bezig ben.. Maak mijn huis schoon omdat het moet, kan niet tegen rotzooi of een vies huis. Hou van dieren, kijk dus graag naar Animal planet. Wil eigenlijk graag een kat maar zolang we grote reizen maken kan dat niet. Ik hou ook veel van bloemen en een mooie tuin. Mijn achterplaatsje lijkt er dus niet op maar we leven hier met z'n tweetjes en Bob wil tegels. Ben een tevreden mens. Hoop dat ik nog een poosje mee mag draaien.