Tuesday, August 28, 2012

Stank

Reen had water gevonden onder de koelkast en dat was een beetje zwart . Het bleek ,dat het gootje verstopt zat, .het water druppelde uit de koelkast en verdween tussen de koelkast en het ladenkastje.
Eesrt hebben we geprobeerd zover mogenlijk met een doekje er onde te komen.Er kwam een beetje heel vies zwart water onder uit . Hoe kom je tussen zo'n kleine tussenruimte.?
Ik bedacht....misschien een pijperager en Bob bedacht ,we hebben er een met een lange steel   en die hangt in de bijkeuken.
Nou zeg ...succes verzekerd.Vieze drab kwam er met golven onder vandaan.We hebben net zo lang "geragd"tot er niets meer onderuit kwam Reen had intussen met een klein pennetje het gaatje leeggevist en nu hopen we maar dat dat niet weer gebeurd. We gaan sowiso een nieuwe koelkast kopen.
Geroken hebben we het geen van drieén ,maar Robert ,misschien heb jij een betere neus?
Het was echt héél vies!
Camilla is hier weer drie dagen geweest en die is overal voor te porren.Zwemmen.wandelen ,spellerjes en van oma Renie krijgt ze rekenles.Zij is immers onderwijzeres geweest!
Ze heeft Camilla een trucje geleerd om optelsommen te maken ,door haar te leren de twee tot negen uit elkaar te halen.
Als ze nu 8+7 moet uitrekenen,telt ze eerst tot de tien en wat er dán overblijft van de 7.
Verbazingwekkend hoe snel zo een kind dat leert.
Vroeger was het best ingewikkeld om 8+9 snel op te tellen..Nu gaat dat vlugger.
Wat voor Sarah en  Marinke als ze zover zijn.misschien? Dat is de Duitse methode en zeer effectief.
In Nederland leren we dat nartuurlijk , alhoewel annders....natuurlijk ook , maar het is een  bruggetje.
Om elf uur vertrekt hier  nu zo langzamerhand een hele stoet zwemmers .Reen ,Camilla .Sharissa , Marcella ,Roelien, Sieneke en ik.En dan lopen we    kwebebbel de kwebbel naar het zwembad.
Daar komen dan een stuk of zes  vaste klanten bij en wat is dat gezellig! Na een half uur  duiken ze allemaal onder de warme douche en marcheert de hele stoet weer terug naar huis.
Bob staat ons  meestal op te wachten. Hij heeft vaak veel pijn .De een zegt dat we niet moeten zeuren en rustig afwachten tot hij aan de beurt is  , de ander zegt ga toch naar Duitsland of Belgie of Spanje!

Followers

Blog Archive

About Me

My photo
Annen, Drenthe, Netherlands
Was altijd een harde werker, heb veel tijd in mijn patienten geinvesteerd, cursussen gevolgd. Veel plezier gehad in mijn werk. In mijn vrije tijd veel aan sport gedaan. Diepzeeduiken, surfen, fitnissen, fietsen en wandelen. Genoten van mijn twee kinderen. Af en toe een biosje pikken, matig televisie kijken, lees graag de krant en heb altijd wel een boek waar ik in bezig ben.. Maak mijn huis schoon omdat het moet, kan niet tegen rotzooi of een vies huis. Hou van dieren, kijk dus graag naar Animal planet. Wil eigenlijk graag een kat maar zolang we grote reizen maken kan dat niet. Ik hou ook veel van bloemen en een mooie tuin. Mijn achterplaatsje lijkt er dus niet op maar we leven hier met z'n tweetjes en Bob wil tegels. Ben een tevreden mens. Hoop dat ik nog een poosje mee mag draaien.