Friday, January 29, 2010

s n o t




Wat is dat eigenlijk een raar woord , snot! Maar zowat heel Nederland heeft er mee te maken.
Vanmorgen liep ik samen op met een mevrouw uit onze straat , naar de huisarts. Ik moest even een briefje inleveren en zij moest toevallig ook daar naar toe . Ze liep te snotteren en keek een beetje vreemd uit haar ogen , echt een beetje ziekig.

Ik heb mijn bacillen waarschijnlijk bij Els opgepikt , was er behoorlijk vervelend van. Achteraf , vertelde Hilde me , dat ze toch ook was aangestoken. Daar waren we samen op bezoek geweest , om de kleertjes van Nina te brengen . Daar waren de dames trouwens echt blij mee .Dat kan ook niet anders , want Nina koopt altijd prachtige kleren .
Ze hebben me beloofd om Nina nog te bellen of te schrijven om te bedanken.

Vanmorgen ben ik met Bob op pad gegaan ook al sneeuwde het. Boodschappen karretje mee , rugzak op en lopen maar!




Ik knap daar van op. Even lekker rondkijken in de winkels , boodschappen uitzoeken en dan samen de kar trekkend , weer naar huis.
Het sneeuwt de hele morgen al , maar het dooit tegelijkertijd ,dus de temperatuur is prima.

Zo ,nu nog even naar de dokter . Eigenlijk had ik een afspraak op 3 februari , maar ik wilde toch mijn medicijnen weer gaan gebruiken die ik een maand aan de kant mocht zetten.
Ik had de hele maand mijn bloeddruk trouw opgemeten en zie dan met verbazing , dat het de verkeerde kant op gaat , dus dan maar weer aan de pillen . De assistentes durfde de pillen niet te geven ,dus moest ik een afspraak gaan maken en dat heb ik gedaan.

Ben benieuwd wat daar uitkomt.

Nou , niet alleen terug naar af ,maar de dosis verdubbeld en gelijk beginnen!
Bloeddruk was 180.
Ik mag er pas mee ophouden als ik weer netjes op de 130 zit. De laatste tijd werd ik wakkker met een beetje hoofdpijn en ineens moest ik aan mijn moeder denken , die twee keer een hersenbloeding heeft gehad , daar voel ik niks voor , dus dan maar pillen slikken.
Moet met een maand weer terugkomen. gelijk ook even bloed laten prikken , onderzoek op suiker en eiwitten in de urine volgende week.
Zo een controle vind ik opzichzelf niet zo slecht.
In Amerika kan je voor een :medical: gaan ,dan wordt je helemaal onderzocht.Dat kennen we hier in Nederland niet.Hart en longen en nieren de hele santemekraam , maar dat zou in Nederland onbetaalbaar zijn

Maar ik merk steeds meer , dat dit toch een momentopname is.
Als ik drie keer , met een tussenpoze van drie minuten mijn bloeddruk opmeet , krijg ik drie keer andere waarden.
Genoeg over alle "snotterij."
Wij denken dat we toch Balie laten vallen en de maand juni naar Roemenie gaan. dat is een verzorgde rondreis ,waar je allle belangrijke en mooie zaken te zien krijgt en bovendien tijd om ervan te genieten . Ik denk dat we gaan boeken.

We proberen Reen en Brit mee te krijgen . Brit kan ook goed autorijden.
Maar het duurt nog even en als alles goed is kunnen we nog wel een dag of veertig naar Spanje.
Maart en april . Nog een beetje zon op de bast.
Misschien kunnen we op de terugweg dan de caravan bij Reen laten staan rijden we even door naar Nederland , kijken of alles thuis in orde is en dan via Reen weer terug naar Roemenie.

Daniele kruipt het liefst in de kofferbak mee , ik heb haar het programma voorgelezen . Het moet schitterend zijn.

Wel een arm land , wel veel zigeuners ,die graag jatten , maar daar wapenen we ons gewoon tegen . Ik wil dan ook echt Roemeens eten . Af en toe krijgen we van Daniele wel eens een echt Roemeens hapje en dat smaakt altijd heel byzonder! Volgens mij hebben ze daar nog niet de Euro ,maar we kunnen ze daar wel wisselen.Zo weer genoeg voor vandaag.Ik ga vanavond even Nina bellen , we willen graag een mooie foto van haar dochter. Ze had een hele mooie op haar blog ,maar de achtergrond is niet wat ik zoek .Heb Harrie al gevraagd hoe ik die eventueel weg krijg , maar dat schijnt niet zo eenvoudig te zijn.Voor de niet -lezers van Nina,s blog pik ik de foto even en plaats em hier in. Ik vind em prachtig!



Mooi he?

Followers

Blog Archive

About Me

My photo
Annen, Drenthe, Netherlands
Was altijd een harde werker, heb veel tijd in mijn patienten geinvesteerd, cursussen gevolgd. Veel plezier gehad in mijn werk. In mijn vrije tijd veel aan sport gedaan. Diepzeeduiken, surfen, fitnissen, fietsen en wandelen. Genoten van mijn twee kinderen. Af en toe een biosje pikken, matig televisie kijken, lees graag de krant en heb altijd wel een boek waar ik in bezig ben.. Maak mijn huis schoon omdat het moet, kan niet tegen rotzooi of een vies huis. Hou van dieren, kijk dus graag naar Animal planet. Wil eigenlijk graag een kat maar zolang we grote reizen maken kan dat niet. Ik hou ook veel van bloemen en een mooie tuin. Mijn achterplaatsje lijkt er dus niet op maar we leven hier met z'n tweetjes en Bob wil tegels. Ben een tevreden mens. Hoop dat ik nog een poosje mee mag draaien.