Monday, August 21, 2006

foto van Jorik

Er is en klein foutje in mijn verhaal geslopen.de familie van Riet heet Loevenzijn.Dat kwam Bob me gauw even vertellen.

Augustus 2006

Wat ben ik toch zielig! Ik probeer alsmaar met de hogedrukspuit de schutting te bewerken en dan ineens begint het weer te stortregenen.gauw alles weer naar binnen slepen en dan maar weer lijdzaam afwachten of het nog droog wordt.
Ben de laatste tijd met allerlei electrische apperatuur aan het werk en ik moet zeggen, met resultaat!.Een geedelte van de schutting had ik al schoon en die heb ik geverfd onder hoge druk.Ik mocht de compressor van mijn buurman lenen ( die op een camping met hetzelfde rot weer zit als ik!) en dat is mooi werk.Ik doe netjes een kapje voor mijn neus en een bril op vanwege het stuiven. De schutting en de deur zien er nu prima uit.Nu ben ik toe aan de schutting tussen ons en de buren,maar het weer werkt me tegen.Ik wil proberen het toch vandaag schoon te krijgen,dan kan ik em morgen schuren (jawel,met de schuurmaschine!!) en dan de verfspuit er weer over heen.Dus mooi drie maschines,dat werkt plezierig.Mijn baasje is dan ook zeer tevreden.
Hij scharrelt een beetje om me heen,ruimt op,maakt schoon en doet allerlei karweitjes die anders blijven liggen.En dat zonder mopperen. Ik heb hem al een paar keer naar boven zien klimmen met een mand wasgoed en vaak schilt hij aardappels en maakt groente vast schoon.
Als het moet kan hij ook koken. Dus de rollen zijn verdeeld. Hij is minder gek op deze buitenkarweitjes.
Gisteren hadden we zo een lollige dag..We zijn eerst naar Annelies en Alfons geweest,lekker koffie gedronken en een afspraak gemaakt om 1 september in Zwolle te gaan winkelen de hele dag.Daar heb ik wel zin in. Zoals jullie weten ontbreekt mij tenene male aan gevoel voor kleding en dank ik de hemel dat er mensen zijn die me wel willen aankleden. De vorige keer hebben Annelies en Laura mij in een kleedhokje gefrommeld en ik maar passen. Met goed resultaat.
Dus ik kom nu vanzelf in de mooie winterkleren.
Na het bezoek aan Hardenberg zijn we doorgereden naar Almelo,want Riet en Henk zijn overgekomen uit Australie. Nou ,de kamer zat vol met allemaal Hoevenbergjes .daar hebben we nou eens lekker zitten lachen.
Het begon er mee,dat de vrouwen begonnen te " zeuren"' over de kleren van de mannen.
Een van de vrouwen zei: Äls je na twintig jaar nou nog niet weet hoe je je aankleden moet om er een beetje toonbaar uit te zien,dan moet ik wel helpen ........
Waarop ik Bob vroeg om even te gaan staan zodat iedereen kon zien hoe mooi ik hem had aangekleed. Ja",zegt Bob,"Connie zei ook nog dat ik goed op mijn gulp moet letten,want die vergeet ik nogal eens om dicht te doen",waarop de dames begonnen te giebelen en een zei zoiets van,"je moet je de boel niet laten afstelen!,waarop Bob heel braaf zei '" Ja,antieke hangertjes of zo!"Nou ja,toen kwamen de gekke verhalen los en ik heb me tranen zitten lachen.
Die Twenten kunnen het zo droog zeggen,net als de Drenten!
Heerlijk,de middag was zo om en we waren om een uur of zes weer thuis.we hebben van Alfons een heleboel films gekregen,die nemen we mee op vakantie.We moeten nog maar eens een losse dvd speler kopen.
Zo,nu nog even een foto van een van de kleinkinderen in Oostvoorne.het is Jorik Bik,een stoere knaap,die heel wat capriolen uithaalt op de trampoline,hij heeft prachtig haar,net als Ilse en wij vinden hem een hele aardige bink.
Hij heeft net de lagere school afgesloten en gaat nu naar een technische school om een vak te leren.Daar moet hij een flink eind voor fietsen,maar daar ziet hij niet tegen op.Met hem heb ik vaak van allerlei spelletjes gedaan (mens erger je niet en zo) ,die tijd is nu zo een beetje voorbij,ik geloof ook niet ,dat ik nog met verhaaltjes van de kat en de muis moet komen,nu dammen we hoogstens een potje en verder voor de rest kunnen we heel gezellig met elkaar kletsen."
De foto lukt even niet,die plak ik er straks wel achter aan,het is weer droog buiten,dus ga ik weer met de hoge druk spuit aan de gang

Followers

Blog Archive

About Me

My photo
Annen, Drenthe, Netherlands
Was altijd een harde werker, heb veel tijd in mijn patienten geinvesteerd, cursussen gevolgd. Veel plezier gehad in mijn werk. In mijn vrije tijd veel aan sport gedaan. Diepzeeduiken, surfen, fitnissen, fietsen en wandelen. Genoten van mijn twee kinderen. Af en toe een biosje pikken, matig televisie kijken, lees graag de krant en heb altijd wel een boek waar ik in bezig ben.. Maak mijn huis schoon omdat het moet, kan niet tegen rotzooi of een vies huis. Hou van dieren, kijk dus graag naar Animal planet. Wil eigenlijk graag een kat maar zolang we grote reizen maken kan dat niet. Ik hou ook veel van bloemen en een mooie tuin. Mijn achterplaatsje lijkt er dus niet op maar we leven hier met z'n tweetjes en Bob wil tegels. Ben een tevreden mens. Hoop dat ik nog een poosje mee mag draaien.