Saturday, July 23, 2011

bezoek in st Petersburg aan de Hermitage



En hier zat de tsaar dan op de troon.



Het personeel had ook geen liften om het eten te breng en de afwas weg te brengen.
Toiletten waren ook hier niet aanwezig ,dat deden ze zeer waarschijnlijk achter kamerschermen en wie weet kieperden het personeel de potten ergens in de tuin leeg.
Ik weet dat ze in Versaille een plekje onder de trap zochten ,dat heb ik me daar laten vertellen (wijsmaken??).
De foto's van de schilderijen die ik gemaakt heb zijn niet echt mooi geworden ,dus die kan je beter op de computer bekijken ,schilderijen in St Petersburg.
Dan kom je op de site van Wikipedia en daar staat heel veel op.!

Je kijk echt je ogen bij zoveel moois'Hier zijn we in het winterpaleis van de tsaar,
in de Hermitage.Daar hebben we veel schilderijen van Hollandse meesters gezien. Van Rembrand ,Frans hals ,P.Potter , maar ook van beroemde Russische schilders en wij wilden vooral Ilja Repin zien.Die hadden we in Groningen ook gezien en daar waren we wég van.De meesten hebben we weer terug gezien en dat was genieten.
Je wordt best moe hoor van alleen maar kijken en luisteren en dan is het heerlijk om even uit te rusten op zo een prettig bankje.




Hie zie je het trappenhuis .Zoiets heb ik alleen maar op plaatjes gezien en nu wandelden we er zomaar,,ook daarvan kan ik geweldig genieten.
Toch moet die tsarenfamilie wat afgelopen en geklommen hebben. Echt hele grote zalen en lopen maar jongens!

Followers

Blog Archive

About Me

My photo
Annen, Drenthe, Netherlands
Was altijd een harde werker, heb veel tijd in mijn patienten geinvesteerd, cursussen gevolgd. Veel plezier gehad in mijn werk. In mijn vrije tijd veel aan sport gedaan. Diepzeeduiken, surfen, fitnissen, fietsen en wandelen. Genoten van mijn twee kinderen. Af en toe een biosje pikken, matig televisie kijken, lees graag de krant en heb altijd wel een boek waar ik in bezig ben.. Maak mijn huis schoon omdat het moet, kan niet tegen rotzooi of een vies huis. Hou van dieren, kijk dus graag naar Animal planet. Wil eigenlijk graag een kat maar zolang we grote reizen maken kan dat niet. Ik hou ook veel van bloemen en een mooie tuin. Mijn achterplaatsje lijkt er dus niet op maar we leven hier met z'n tweetjes en Bob wil tegels. Ben een tevreden mens. Hoop dat ik nog een poosje mee mag draaien.