Tuesday, March 13, 2007

klein avontuurtje

We hadden maar weer eens besloten om met de stokken erop uit te gaan.Jullie lezen het goed,Bob heeft zich ook stokken aangemeten.Hij loopt er al aardig goed mee.Af en toe nog als een telganger,maaar dan laat hij ze even slepen en dan loopt hij weer zoals het moet.Na een kwartier wandelen zagen we een zijpaadje,wat vrij snel stijl tegen de berg oploopt.Effe proberen? Klein stukkie dan.Op ons pad liepen twee kleine jongentjes en die keken met grote belangstelling naar onze stokken.Wil je een keertje,vroeg ik en daar ging hij als een haas ermee van door.Dat andere joch kwam beleefd voor Bob staan en die rende zijn vriendje achterna,met Bob zijn stokken. Of we wilden of niet,we moesten wel volgen.Ik heb maar eens even geschreeuwd en prompt bleven ze staan en heb ik even en foto gemaakt.daarna zijn we achter die jochies doorgestrompeld,totdat er steeds meer kinderen kwamen,die wilden het ook proberen.Een van de vaders zwaaide naar ons uit zijn in aanbouw zijn de huis en ,we waren wel een beetje halfdood van moe heid,maar we volgde hem toch naar binnen.En toen nog eens een steil trapje zonder leuning op en daar werden we vergast op een schitterend uitzicht over de bergen.Zoals zovele gebouwen,is de bovenverdieping nog helemaal open,daarheeft hij nog geen geld voor.
Kom je bij ons thee drinken,vroeg hij. Ja graag natuurlijk.Hij had twee dochters en zijn vrouw bevalt in april van de derde.Dat moet een jongen worden.Hij verstond redelijk duits,dus heb ik em gelijk aan zijn verstand gepeuterd,dat hij verantwoordelijk is voor het geslacht van dit kind.
Ik vroeg hem,of hij de bevalling mocht zien,maar dat was taboe.Hij zei het zo: Ik breng vrouw ziekenhuis,ik haal haar morgen weer op,met kind.
Intussen kwamen we bij een ander huis,waar hij tijdelijk bij zijn ouders in woont.Vanuit de binnenplaats,loop je een ruimte in.daar ligt op de grond een matras met een deken erop en in de andere hoek een lappendoek.gaa toch zitten zei hij en Bob en ik nestelde ons op de matras.Steeds meer kinderen kwamen naar ons kijken en lieten zich graag op de foto zetten.Ze kruipen. lekker tegen je aan en zijn o zo blij met het bezoek.
Er werd een klein laag gammel tafeltje voor ons neergezet en even later kwam de aanstaande mamma met thee en glazen en brood en boter en een soort pindasaus.
:ëet!",commandeerde ze ons en scheurde een brok brood voor ons af.Intussen keek ik eens rond.Het was een langwerpige kamer,met volkomen kale muren en in een hoek stond en soortement televisie.er was geen deur in de kamer,dus de vliegen hadden vrij spel.
Het was toch zo gezellig.Kleine armpjes om mijn nek,grote nieuwschierige bruine ogen,die op elke beweging letten die we deden en iedereen keek blij en lachtte.De a.s.mamma schonk thee in en intusssen kwam er nog een jongeman binnen,die nachtwaker is op onze camping.
We hebben er wel een uur gezeten en echt genoten en de thee was weer heerlijk.
Chris,dank je wel voor je bel,we waren wel wakker,maar bij ons is het een uur vroeger..
Wie helpt me aan een eenvoudig recept om koekjes te bakken.zandkoekjes of van cornflakes.
Binnenkort zijn er weer twee jarige.Ron(de 16e),alvast gefeliciteerd en Bob (de24 ste )natuurlijk ook.
Vanmorgen zijn we even naar het strand geweest en hebben er verse vis gekocht.we zijn meteen naar huis gegaan . lekker vis gebakken en opgegeten.
Wat een leven.Nog een kleine veertien dagen,dan gaan we weer op pad,richting Marakesh

Followers

Blog Archive

About Me

My photo
Annen, Drenthe, Netherlands
Was altijd een harde werker, heb veel tijd in mijn patienten geinvesteerd, cursussen gevolgd. Veel plezier gehad in mijn werk. In mijn vrije tijd veel aan sport gedaan. Diepzeeduiken, surfen, fitnissen, fietsen en wandelen. Genoten van mijn twee kinderen. Af en toe een biosje pikken, matig televisie kijken, lees graag de krant en heb altijd wel een boek waar ik in bezig ben.. Maak mijn huis schoon omdat het moet, kan niet tegen rotzooi of een vies huis. Hou van dieren, kijk dus graag naar Animal planet. Wil eigenlijk graag een kat maar zolang we grote reizen maken kan dat niet. Ik hou ook veel van bloemen en een mooie tuin. Mijn achterplaatsje lijkt er dus niet op maar we leven hier met z'n tweetjes en Bob wil tegels. Ben een tevreden mens. Hoop dat ik nog een poosje mee mag draaien.