Monday, June 21, 2010

Een snoezig zangeresje.!




Alles ging bijna in draf ....ook door de kuilen!
Thuis gekomen werd er gezellig wat gedronken en op ons koeterwaals met de voermannen gepraat.
later zagen Gerda en ik ze in het dorp , bier zuipen en hun geld op maken.
Wel sneu voor hun vrouwen ,want ze hadden echt wat verdiend , die rit.

De voerman


nog een paar foto's van het uitje.


We werden met een pond overgezet. Die werd wel met de hand bediend , dat is hard werken ,want er staat op die rivier een fikse stroom .Daar maken ze op hun manier handig gebruik van.
Om op die pond te komen ,met paard en wagen was echt griezelg. Want pond en wal sluiten niet bepaald naadloos op elkaar aan.
Dus...woeps ...door een kuil en dan toch nog twintig centimeter niets. Maar de paarden nemen een grote stap en alleen de passagiers krijgen een beste schok.
Dan lopen de paarden tot bijna het einde ,er is geen touw ,ze staan gewoon los.! Maar dan staan ze wel stil . Nog drie stappen verder en dan gaat de kar naar beneden!
Het was een heerlijke rit en het weer was prachtig en zo was de omgeving.ik zoek nog een foto op van de koetsier en mij op de bok.Die komt in het volgende blokje.

dagje uit met paard en wagen


We hebben een hele leuke ochtend gehad met vijf boerewagens.
Bob is door de bank gezakt ,hij dacht dat hij te veel had gegeten!
Dat was een grappig incident.Hij zat met Gerda op een plank en die was niet schokbestendig.Ineens een schreeuw ,ik kijk achterom en daar zitten Gerda en Bob op de bodem ,met zeer verbaasde blik.
Daar werd natuurlijk flink om gelachen.
Ik zat op de bank en de koetsier had al een flinke borrel achter de kiezen , hij stonk uren in de wind naar alcohol.
De paarden weten de weg wel en af en toe gromt hij wat en de paardjes doen precies wat hij zegt.

Mooie jonge mannen en meisjes


Uit in Brasov









We worden rond en dik van al dat heerlijke eten


De laatste avond was er een folklorisch programma. Vooraf mochten we wijn proeven en de wijn kelder bezoeken.
Dit kerkje zag er ook fraai uit We hebben heel vaak gezamenlijk gegeten, dit was ook weer een van die mooie gelegenheden.Aan het plafond hangen schapenvellen en maiskolven en de duvel en zijn ouwe moer.



Er zijn hier veel kerncentrales

Eindeloos veel plezier

Bucarest was zo intzettend heet ,de stadstour hebben we opgegeven. De volgende stad werd Brasov.
De eerste dag waren we er al vroeg en dus zijn we de stad ingegaan , winkelen in een van die hele grote winkelketens . Mindert ,Hans , Gerda, Bob en ik.Hans wist precies hoe we thuis moesten komen. Niet dus.. Toen wist Mindert het.Nee dus. We hebben zeker twintig kilometer gereden voor we weer op de goede route waren..Daardoor misten we de vergadering (route bespreking) en konden we nog net aanschuiven bij het gezamelijke diner.
Dat was ook weer bere gezellig. Er zat een andere groep ,van wie er een jarig bleek te zijn en dus.....lang zal hij leven op ze'n Roemeens.
En daarna werd gedanst en onze groep mengde zich met die vrolijke troep , een feest om naar te kijken. Natuurlijk weer heerlijk eten.
Nog een compliment aan onze reisleiding.Olga stond op de stoep op ons te wachten en Gerrit belde ons op. Ze waren echt ongerust .Er wordt goed op ons gepast , wij zijn in goede handen.

Followers

Blog Archive

About Me

My photo
Annen, Drenthe, Netherlands
Was altijd een harde werker, heb veel tijd in mijn patienten geinvesteerd, cursussen gevolgd. Veel plezier gehad in mijn werk. In mijn vrije tijd veel aan sport gedaan. Diepzeeduiken, surfen, fitnissen, fietsen en wandelen. Genoten van mijn twee kinderen. Af en toe een biosje pikken, matig televisie kijken, lees graag de krant en heb altijd wel een boek waar ik in bezig ben.. Maak mijn huis schoon omdat het moet, kan niet tegen rotzooi of een vies huis. Hou van dieren, kijk dus graag naar Animal planet. Wil eigenlijk graag een kat maar zolang we grote reizen maken kan dat niet. Ik hou ook veel van bloemen en een mooie tuin. Mijn achterplaatsje lijkt er dus niet op maar we leven hier met z'n tweetjes en Bob wil tegels. Ben een tevreden mens. Hoop dat ik nog een poosje mee mag draaien.