Sunday, October 21, 2012

Die Bob toch!

Hij ligt nu lekker te slapen voor zijn middagpauze , maar  hij is nu al geweldig opgeknapt.
de eerste nacht was een ramp nacht , iedere keer weer drijfnat .En maar weer verschonen.
Ik denk , dat zijn onderbewustzijn  er nog niet op ingesteld was ,dat hij geen katheter meer had . Vanmorgen  belde hij pas om kwart voor vijf.  Hij was nog kurkdroog , had zelf in de fles geplast, maar kon de paracetamol niet vinden en de pijn kwam hem pesten. Dus gauw even gepakt en bijna direkt sliep hij weer in.
Ik had met Reen en Chris afgesproken , dat ik Bob eerst even wilde wassen in de keuken en om kwart voor acht stond ik bij zijn bed en sliep hij nog heerlijk.
Wat een georganiseer is dat om een groot mens weer schoon in de kleren te krijgen. Petje af voor al die mensen  die dat dagelijks doen . Ik heb er een dik half uur voor nodig om hem van top tot teen te wassen .Hij kan al redelijk goed op beide benen staan , dus kon ik fijn zijn haren wassen bij de gootsteen. Voor de rest zit hij op de rollator en kan ik grote delen zó wassen.
Als ik zijn benen was , zit hij met de pootjes lekker in een bakje met warm water en als de zeep van zijn benen af moet giet ik gewoon met een kannetje warm water er over. Wat op de grond valt,  dweil ik later met de handdoeken weer op , die gaan daarna gelijk in de maschine.
We redden het goed , maar ik ben wel blij als hij eenmaal schoon en aangekleed in zijn stoel zit. Voor ik alles weer heb opgeruimd , is een heel uur voorbij.
Je kan nu bellen wannneer je maar wilt  en op bezoek komen ,  alleen moet je weten , dat ik hem van acht tot negen in de kleren help en na de lunch (ongv. half één) stop ik hem in bed en laat hem tot half drie slapen..Zo ongeveer als in het ziekenhuis.
Van de zielige patient is niets meer over ,hij is weer helemaal Bob met gebbetjes en geintjes en lekker fel met kaarten .Dat doet twee dagen thuis met een patient.
Natuurlijk heeft hij nog een beetje pijn  ,de wond lekt nog een klein beetje , maar we zijn al lekker bezig met quadricepsdrill en andere oefeningen.
Morgen roep ik een peut op , kijken wat die met hem uitspookt en als het me niet bevalt doe ik het gewoon helemaal zelf.
Ik zie Kerstmis zonder stokken wel zitten .Dat voorspelde  de chirurg!

Followers

Blog Archive

About Me

My photo
Annen, Drenthe, Netherlands
Was altijd een harde werker, heb veel tijd in mijn patienten geinvesteerd, cursussen gevolgd. Veel plezier gehad in mijn werk. In mijn vrije tijd veel aan sport gedaan. Diepzeeduiken, surfen, fitnissen, fietsen en wandelen. Genoten van mijn twee kinderen. Af en toe een biosje pikken, matig televisie kijken, lees graag de krant en heb altijd wel een boek waar ik in bezig ben.. Maak mijn huis schoon omdat het moet, kan niet tegen rotzooi of een vies huis. Hou van dieren, kijk dus graag naar Animal planet. Wil eigenlijk graag een kat maar zolang we grote reizen maken kan dat niet. Ik hou ook veel van bloemen en een mooie tuin. Mijn achterplaatsje lijkt er dus niet op maar we leven hier met z'n tweetjes en Bob wil tegels. Ben een tevreden mens. Hoop dat ik nog een poosje mee mag draaien.