Saturday, March 24, 2007

Hiep hiep hoera!

Deze aanhef geld natuurlijk onze Bob Gosewisch,die is vandaag jarig..Ik geloof niet dat ik het juiste e-mail adres van jullie heb,dus Fons,stuur je me dat nog even?Vandaag is het voor het eerst in hele lange tijd een beetje bewolkt.Voor de bevolking hoop ik,dat het eens flink gaat plenzen,de aarde barst hier gewoon van de droogte.
We zijn met twee Marocanen mee de bergen in geweest.We gaan altijd naar Tagazouth om te e-mailen en een van die twee vertelde dat zijn zus hier woonde en vroeg of we een keer mee wilden.Ja,wij wel natuurlijk!!.Dus gingen we donderdag op pad en dachten,dat we hier moesten uitstappen.Maar,we moesten hier met de auto naar boven klauteren en nog ongeveer tien kilometer door de bergen zwerven.Altijd weer hetzelfde liedje,smalle paadjes,doodenge bochten en geen afzettingen langs de randen.Ook deze tocht hebben we overleefd.Het huis waar ze woonden,zag er vreselijk uit,alleen kale stenen aan de buitenkant.Maar binnen kijk je je ogen uit.Nu hebben we ondekt,dat iedere marokaan een kamer reserveert voor de visite.dat is een lange,smalle ruimte,waar tapijten op de grond liggen en kussens tegen de muur staan.wel een stuk of zestien.Vroeger in Drente hadden ze de opkamer voor de visite of voor de zondag.
Zijn zus had een heerlijke tachine voor ons klaargemaakt en ook hier weer,zat ze telkens met de vingers erin,om de lekkere stukjes vlees voor Bob en mij eruit te vissen.
Ze hadden een zoon van twaalf en een meisje van elf en daar werden we al gauw goede maatjes mee.Na het eten zijn we nog even in de auto gestapt om naar een meertje te kijken,waar jonge meisjes met ezeltjes water halen om de was te kunnen doen.dat water ziet er vies uit en er drijft van alles in.heb er foto's van gemaakt.Daarna hebben we nog een andere familie bezocht,ook met een lelijk huis van buiten,maar binnen echt prachtig.
Nu weten we ook waarom de huizen niet worden afgebouwd.Als ze het zo laten hoeven ze minder belasting te betalen.Als je niet uitkijkt drink je hier de hele dag zoete thee ,met eigen gebakken brood,honing en roomboter.Zij had ook nog koek voor ond gebakken en als rolmpsen gingen we weer naar huis.Een heerlijke dag.
Ik roep nog maar eens: Koekoek laat je geluid eens horen,want we krijgen weinig post.laat dat werk nou maar even liggen mensen en tik eens wat op je computer en wat ons betreft,stuur het maar even!!!???hartelijke groeten allemaal,dit is voorlopig even de laatste maal,weet niet hoe dat in Marakesh gaat.Hier gebruik ik mijn eigen laptop en dat werkt natuurlijk fijn.Nina,can you have a look,why I cannot get pictures in my blog?I tried a hundred times.groetjes,

Connie en Bob

Followers

Blog Archive

About Me

My photo
Annen, Drenthe, Netherlands
Was altijd een harde werker, heb veel tijd in mijn patienten geinvesteerd, cursussen gevolgd. Veel plezier gehad in mijn werk. In mijn vrije tijd veel aan sport gedaan. Diepzeeduiken, surfen, fitnissen, fietsen en wandelen. Genoten van mijn twee kinderen. Af en toe een biosje pikken, matig televisie kijken, lees graag de krant en heb altijd wel een boek waar ik in bezig ben.. Maak mijn huis schoon omdat het moet, kan niet tegen rotzooi of een vies huis. Hou van dieren, kijk dus graag naar Animal planet. Wil eigenlijk graag een kat maar zolang we grote reizen maken kan dat niet. Ik hou ook veel van bloemen en een mooie tuin. Mijn achterplaatsje lijkt er dus niet op maar we leven hier met z'n tweetjes en Bob wil tegels. Ben een tevreden mens. Hoop dat ik nog een poosje mee mag draaien.