Wednesday, February 07, 2007

Sardientjes

Gisteravond zijn we weer eens lekker aan de zwerf gegaan en kwamen we terecht bij de visafslag van El Jadida.daar vlak bij was en soortement restaurantje.Gerd was vast gillend weggelopen,plastik tafelkleedjes,veel rotzooi op de grond en veel geschreeuw en lawaai.We lieten ons naar binnen lokken,comlpeet met fietsen en al en ze begrepen dat we sardientjes wilden eten.
Een niet al te schone dame zette ons twee bordjes met vers gehakte groente voor en een schaaltje met dipsaus.Verder twee knapperigge broden in een mandje en even later kregen we een heel bord vol sardientjes,heerlijk bruin gebakken.Het was de bedoeling eigenlijk,dat we ze met de vingers zouden opeten,maar dat ging wat moeilijk met de groentesla.Dus kregen we een vork.Halverwege kwam een van de jongens,steekt letterlijk zijn vingers in Bob zijn bord,graait er een visje af en pelt de huid eraf.En met een grote grijns zei hij Manche!!.dat was zo lollig,Bob at em gewoon op en dankte hartelijk voor de bewezen dienst.Het smaakte echt heerlijk.De stemming was top.Vier jongens zaten vlak om ons heen en keken naar iedere hap die we naar binnen stopten.We kregen natuurlijk vieze vingers maar geen nood.Een van hen had een mini pakje zeeppoeder in zijn hand en er was een klein(gruwelijk vies) fontijntje.Onze handen mochten we afdrogen met een papieren - in vieren gescheurde- place mats.
Alsof we de koningklijke familie waren,zo werden we daarna uitgeleide gedaan.Kosten voor al dit heerlijks?350 dirham,oftewel 3,5 euro.
Vandaag gaan ze wat lejkkers voor ons klaar maken onder zo een stenen schaal met puntdeksel Charine of tahine.We laten ons graag verrassen.Trouwens ,Annelies,wat heb je ons een plezier gedaan met die wok.We hebben gelijk die maaltijd klaar gemaakt,alleen een beetje andere groenten,maar dat maakt niets uit.Hier verkopen ze geen varkensvlees,dus eten we uitsluitend bief.Als ik voor vijf euro koop kan ik met gemak twee maaltijden klaar maken.
We hebben voor Roelien een mooi cadeau gevonden en lekker ver in de caravan verstopt.Iets echts Marokkaans.Jammer dames Bik,dat jullie zo een uitgesproken eigen smaak hebben,ik zie hier zoveel moois,wat ik graag voor jullie zou willen kopen.De zilversmeden kunnen er hier wat van.
Nina,ik breng graag kruiden voor je mee,als je wilt Ik koop ze nu zelf ook en Bob vind het eten nu wel tien keer zo lekker.
Gelukkig,dat Milly weer beter is,geef ze maar een dikke pakkerd van ons.We missen onze drie kleine meisjes wel.,verheugen ons er op om ze weer eens even te kunnen knuffelen.
Hoe gaat het Gregorie??
Amerika zou me nog foto's sturen,zodat ik die kleine man ook aan iedereen kan laten zien .Van Katie heb ik nog foto's,van vorig jaar en van Ilse en Nathalie bendes op de computer.
Saskia,de laatste foto's die we bij jou hebben gemaakt zijn zo mooi.
Reen,het geeft toch een gek veilig gevoel,dat je ons kan bereiken.
Wat had ik jou graag zien eten in die tent.We hebben natuurlijk in Mexico ook zulke toestanden meegemaakt en daar zijn we ook levend uitgekomen.
Vandaag of morgen wordt de auto gemaakt,gister kwam een kerel van de anwb uit Casablanca
onze groene kaart ophalen,want de pomp moet door de douane worden ingeklaard.
Eind van de week gaan we weer aan de zwerf.We vervelen ons geen seconde.
van mijn leven heb ik nog nooit zulke groentemarkten gezien.hele straten staan vol met primitieve karretjes en liggen letterlijk vol met troep.Ik heb ook wel gezien,dat ze het gedeeltelijk ook wel weer opruimen.
Wordt vervolgd.

Followers

Blog Archive

About Me

My photo
Annen, Drenthe, Netherlands
Was altijd een harde werker, heb veel tijd in mijn patienten geinvesteerd, cursussen gevolgd. Veel plezier gehad in mijn werk. In mijn vrije tijd veel aan sport gedaan. Diepzeeduiken, surfen, fitnissen, fietsen en wandelen. Genoten van mijn twee kinderen. Af en toe een biosje pikken, matig televisie kijken, lees graag de krant en heb altijd wel een boek waar ik in bezig ben.. Maak mijn huis schoon omdat het moet, kan niet tegen rotzooi of een vies huis. Hou van dieren, kijk dus graag naar Animal planet. Wil eigenlijk graag een kat maar zolang we grote reizen maken kan dat niet. Ik hou ook veel van bloemen en een mooie tuin. Mijn achterplaatsje lijkt er dus niet op maar we leven hier met z'n tweetjes en Bob wil tegels. Ben een tevreden mens. Hoop dat ik nog een poosje mee mag draaien.