Wednesday, July 13, 2011

De vliegreis






Zo schrijf je dus Moskou !

Bob en ik zijn allebei gek op vliegen . Het stijgen en het landen en de wereld , die langzaam ( voor ons gevoel) ) onder ons voorbij glijdt .
We laten ons ook graag verwennen door de stewardessen met lekkere hapjes en drankjes . Onze benen konden we goed kwijt , dus voor ons was het perfekt.
Voor mij was het een apart gevoel om over Litauen te vliegen , daar komt mijn moeder vandaan.
De oostzee was goed te zien , want het was prachtig helder weer . Wij vinden het heerlijk om met KlM te vliegen ,dat staat voor ons garant als heel goed.
In Moskou aangekomen viel de warmte als een warme deken over ons heen . In die aankomst en vertrekhal draait wel hier en daar een ventilator , maar zonder effekt.
De paspoort controle verliep voor iedereen vlot , behalve voor mij . Ik moest terug ,ze zei dat er een fout in de computer was en ik moest op een stoel gaan zitten . Dat vond ik minder geslaagd en bovendien was Bob niet meer te beschreeuwen ,die stond al bijna buiten.
Maar hij mistte me toch en kwam weer terug.
Ik zat naast een andere mevrouw ,die ook hevig zat te balen en we grapten nog zoiets van :" Straks zitten we in Sieberie" , maar gelukkig ,ik mocht er tóch door en de hele groep stond al te wachten ,samen met onze gids Ludmilla.
Ze zorgde ervoor , dat ik roebels kon trekken en daarna begon ze gelijk al te vertellen.
Wat het oude en wat het nieuwe luchthaven gebouw was , hoe het heette en daarna loodste ze ons in een busje en vertelde dat we nog een kleine honderd kilometer moesten rijden richting de gouden circel rond Moskou.
Onderweg was van alles te zien. Kleine huisjes met drie raampje beneden ,versierd met houtsnijwerk . Alle kleuren verf die je je kan bedenken.Fel geel of blauw of groen en sommigen hadden echt hun beste tijd gehad.Ingezakte daken , scheefgezakte zijkant en soms totaal ingestort dak. Natuurlijk waren er ook hele fraaie huisjes ,broederlijk naast de minder bedeelden . Dat alles gaf een kleurrijk beeld van de buiten omgeving van Moskou.
Die huisjes noemen de Russen dacha's . Zeer waarschijnlijk schrijf ik dit fout ,maar het betekent buiten of zomerhuisje en velen mensen uit Moskou hebben zoiets.Ik heb er foto's van gemaakt , die ga ik nu opzoeken! Er waren na onze thuiskomst zoveel telefoontjes en Danielle en Suzie vierden verjaardag en we zijn meegeweest met Suzie naar haar nieuwe middelbare school en de tijd vliegt.
Dus ga ik dit artikeltje vast publiceren en...... wordt vervolgt..... mét foto's!

Followers

Blog Archive

About Me

My photo
Annen, Drenthe, Netherlands
Was altijd een harde werker, heb veel tijd in mijn patienten geinvesteerd, cursussen gevolgd. Veel plezier gehad in mijn werk. In mijn vrije tijd veel aan sport gedaan. Diepzeeduiken, surfen, fitnissen, fietsen en wandelen. Genoten van mijn twee kinderen. Af en toe een biosje pikken, matig televisie kijken, lees graag de krant en heb altijd wel een boek waar ik in bezig ben.. Maak mijn huis schoon omdat het moet, kan niet tegen rotzooi of een vies huis. Hou van dieren, kijk dus graag naar Animal planet. Wil eigenlijk graag een kat maar zolang we grote reizen maken kan dat niet. Ik hou ook veel van bloemen en een mooie tuin. Mijn achterplaatsje lijkt er dus niet op maar we leven hier met z'n tweetjes en Bob wil tegels. Ben een tevreden mens. Hoop dat ik nog een poosje mee mag draaien.