Sunday, September 16, 2007

weekje Amsterdam

We hebben voor een week onze tenten opgeslagen in het Amsterdamse bos.Mooie camping,goed onderhouden.
We hebben Chris en Nina een heel klein beetje geholpen.Wij hebben genoten van de kleine Milla.Ze is nog geen twee,maar kan al heel duidelijk aangeven wat ze wil.
Oma,buiten? Of: Nee,nee,douchen.Soms komt er een melodie in haar hoofdje en dan begint ze te zingen en als je dan meezingt,geniet ze duidelijk.Ze laat zich lekker badderen,luistert naar verhaaltjes ,is gek op spelen in de speeltuin.Ze klimt graag en eet zelfstandig.Ook soep!Ze vraagt soms of ze de teletubbies mag zien en als ze dan niet mag,gaat ze gewoon wat anders doen,geen gehuil.Ik ben er een week geweest en ik heb haar niet zien of horen huilen.Ze is echt een heel vrolijk meisje en ik heb dolle pret met haar als we gaan wandelen.Ze zegt alles na ,heel duidelijk.Met het benoemen van plaatjes scoort ze hoog.
Ik zag een keer een olifant en ik zei:"giraf".Ze keek me aan en zei heel gedecideerd :"Giraf"!!Ik verbaas me ,dat zulke kleintjes al zoveel weten en mij al verbeteren.
Ze krijgt een tweetalige opvoeding en ook dat kost haar geen enkele moeite.
Opa Bobbie vind ze leuk.Dat opa is te lastig en dus noemt ze hem Bobbie.Nina probeert haar dan te corrigeren,maar het blijft Bobbie en het klinkt koddig.
Soms zegt ze ook alleen Opa .Mij noemt ze oma en als ik vraag ;"zeg eens Connie?"dan doet ze dat ook.
Ik ben met haar naar een moedergroep geweest en je kan zien dat ze zich daar thuis voelt. Ze is nog niet binnen of ze pakt al wat speelgoed en je hoort haar niet meer.
de meeste ouders komen van heinde en ver,Engels hoorde ik het meest.
Daar wordt gezongen,lekker op mamma's schoot in de kring.Er wordt altijd iets gemaakt,geplakt,geknipt,geverfd.Ze krijgen limonade en fruit en zo een ochtend vliegt voorbij,ook daar vond ik het zo gezellig.
Ze gaat ook twee keer per week naar een creche en daar wordt echt met een programma gewerkt.Ook heel gezellig.Ik zag er babies en boxkindertjes en eigenwijze kleine kleuters,die al druk aan het spelen waren toen we kwamen.
We hebben in de omgeving nog een fikse fietstocht gemaakt,het is daar mooi hoor.
We zijn nu een weekendje thuis,bij Chris en Nina was even niets te doen voor ons.
Morgen gaan we een dagje Nistelrode om weer even te knuffelen met nog zo een grappig kleintje.dan gaan we diezelfde avond nog door naar Amsterdam.
Daar gaan we kijken of ze ons de Amsterdammers ons nog kunnen gebruiken en zo niet gaan we even naar Oostvoorne,ook even de kleinkinderen zien.
Wij genieten van deze periode in ons leven.
In oktober zien we de meiden weer,Reen en Gerd komen een paar dagen.Dan hebben we weer volle bak.Vier kleine meisjes en vier volwassenen.
Als Ilse er is,komt ook gelijk de hele buurt binnen.Moet wel even wat limonade etc inslaan en lekkere broodjes.De meiden hebben dan herftvakantie.Ze vinden het nog leuk gelukkig. O ja,ik vergeet de twee katten van Chris en Nina nog.
Die vinden drukte minder leuk,maar alles went zeggen ze he?.Het hek gaat op slot en de meiden moeten maar klimmen,dan kunnen de katten ook alvast een beetje wennen aan het weer buiten zijn.Foto's volgen
Op de terugweg zijn we nog even bij Linda en Johan aangewipt,even de kleine meid zien en wat spullen van CHris en Nina afleveren (Waren ze blij mee!!).We troffen Linda net buiten met de twee honden,dus nam ik er een van haar over en liepen we het boerenpad acteruit.Begint het me daar ineens te gieten,we waren allebei kledder nat binnen de minuut.Voelt niet lekker hoor.
Een warme douche doet wonderen.!
Bij Linda en Johan vorderen de werkzaamheden en kan je zien dat het mooi wordt.

Followers

Blog Archive

About Me

My photo
Annen, Drenthe, Netherlands
Was altijd een harde werker, heb veel tijd in mijn patienten geinvesteerd, cursussen gevolgd. Veel plezier gehad in mijn werk. In mijn vrije tijd veel aan sport gedaan. Diepzeeduiken, surfen, fitnissen, fietsen en wandelen. Genoten van mijn twee kinderen. Af en toe een biosje pikken, matig televisie kijken, lees graag de krant en heb altijd wel een boek waar ik in bezig ben.. Maak mijn huis schoon omdat het moet, kan niet tegen rotzooi of een vies huis. Hou van dieren, kijk dus graag naar Animal planet. Wil eigenlijk graag een kat maar zolang we grote reizen maken kan dat niet. Ik hou ook veel van bloemen en een mooie tuin. Mijn achterplaatsje lijkt er dus niet op maar we leven hier met z'n tweetjes en Bob wil tegels. Ben een tevreden mens. Hoop dat ik nog een poosje mee mag draaien.