Wednesday, April 22, 2009

Camilla met oma Norma.




Weekeend met nasleep

We hadden dit weekend een huis vol logeerders , Chris en Nina en Camilla en de moeder van Nina.
Nina had ons verteld ,dat haar moeder niet een van de gemakkelijkste was en stiekem zag ik er wel tegen op.
Maar altijd als je je zorgen maakt gebeurd het tegenovergestelde.
De dame in kwestie bleek een hele aardige vrouw te zijn ,uiterst bescheiden een niet te beroerd om een handje mee te helpen .
Eigenlijk was de visite uiterst plezierig.
Het begon er mee ,dat Chris zijn schoonmoeder en dochter bij ons dropte ,want hij moest nog even een boodschap doen .
Eerst heb ik haar moeder een kopje thee aangeboden en toen aan haar gevraagd of ze zin had in een kleine wandeling . Ze had tenslotte uren in de auto gezeten .Nou,dat wilde ze wel.
Ik ben met Camilla en haar (Ze heet Norma) naar het bejaardenhuis gegaan ,daar is een volliere en een weilandje met allerlei beesten..
Maar Norma was meer geintersseerd in dat bejaardenhuis. Hoe kom je daar in Is dat duur ,wat zijn dat voor mensen en hoe leven ze?
Vaak als ik met een van de kleintjes -Marinke of Camilla -die kant uit ga , stappen we even de koffiekamer in om alle lieve omaatjes goeie dag te zeggen . Dat vinden die mensen altijd leuk en die kleine meisjes voelen hoe fijn die mensen dat vinden .
Ik vroeg Norma of ze eens mee naar binnen wilde. Ja,dat leek haar prachtig.
Daar aangekomen ,vroeg ik aan een van de verzorgsters of we even rond mochten kijken en of het misschien mogenlijk was om een bewoner te ontmoeten.
Nou ,dat was allemaal geen probleem. We mochten het gebouw bekijken de eetzaal en toen mochten we op bezoek bij een hele lieve dame.Norma mocht alles zien ,de douche het keukentje , de kamer ,alles.
Daarna zijn we gezellig babbelend naar huis gegaan .
Norma was blij met haar kamertje ,Chris en Nina ,die daar anders slapen waren verbannen naar het zolderkamertje.
De volgende dag ,na het ontbijt en het opruimen daarvan vertelde Nina ,dat haar moeder wel een stukje wilde fietsen . Alleen had ze dat in vijftig jaar niet gedaan !!
Chris hield haar stevig vast en al heel gauw had ze het redelijk te pakken. Toen ze bijn weer bij ons huis aankwam ,kwamen er net een stel wandelaars aan en die gaven haar een hartelijk applaus.
Nou ,dan ben ik toch maar trots op mijn dorpsgenoten!
Johan en Hilde kwamen koffie drinken en bij die gelegenheid hebben we Norma een souvenir van Holland gegeven ,een mooi fotoboek van Nederland in tenminste vier talen.
Johan hield een echte hartelijke speech en Norma genoot zichtbaar.
Die middag zijn we naar de tweede hands markt gegaan ,waar Norma zich verschool in een ouwe brik van een handelaar ,want ze wilde een broek passen .
De broek pastte niet een we hebben gewoon van alles bekeken ,ouwe koffiemolens en andere typisch Hollandse zaken.
Helemaal tevreden nam ons bezoek weer afscheid en ik was blij dat alles zo goed was verlopen.
Nina heeft gekookt omdat haar moeder streng gelovig is en de Islam kent strenge regels wat eten betreft.
Dat was voor mij een zorg minder en voor Nina geen moeite.Die kan punt een heerlijk koken en punt twee kan ze dat bliksems snel.
Na het weekend werd ik letterlijk str.ziek . Overgeven diarrhee , hoofdpijn , malaise! Heb een hele dag op bed gelegen en nauwelijks geweten dat ik bestond . Onvoorstelbaar ,nu zit ik weer achter mijn computer .Welliswaar met nog een paar slappe benen ,maar ik zit er weer.Zo ,nu ga ik weer op snor naar wat foto's ,dat hoort erbij he?

Followers

Blog Archive

About Me

My photo
Annen, Drenthe, Netherlands
Was altijd een harde werker, heb veel tijd in mijn patienten geinvesteerd, cursussen gevolgd. Veel plezier gehad in mijn werk. In mijn vrije tijd veel aan sport gedaan. Diepzeeduiken, surfen, fitnissen, fietsen en wandelen. Genoten van mijn twee kinderen. Af en toe een biosje pikken, matig televisie kijken, lees graag de krant en heb altijd wel een boek waar ik in bezig ben.. Maak mijn huis schoon omdat het moet, kan niet tegen rotzooi of een vies huis. Hou van dieren, kijk dus graag naar Animal planet. Wil eigenlijk graag een kat maar zolang we grote reizen maken kan dat niet. Ik hou ook veel van bloemen en een mooie tuin. Mijn achterplaatsje lijkt er dus niet op maar we leven hier met z'n tweetjes en Bob wil tegels. Ben een tevreden mens. Hoop dat ik nog een poosje mee mag draaien.