Sunday, August 31, 2008

Camilla wat de klok slaat

Deze keer had ik me voorgenomen om elke minuut dat ze hier was te genieten.Zo,voordat ze kwam heb ik het huis goed schoongemaakt en het eten voorbereid,zodat ik ook echt al de tijd voor haar had.
Die dame is behoorlijk bij de pinken,heel bedachtzaam ,en zo ontzettend lief! Daarbij heeft ze nog een hartverwarmende glimlach en is ze aanhankelijk.dat was dus genieten.
We hebben wel de regelmaart aangehouden ,die ze thuis gewend is.Dus,om acht uur ontbijt,dan op de pot (gaat zo goed!) ,dan even t.v. kijken totdat ik mijn bed opgemaakt heb en de afwas opgeruimd.Koffie drinken camilla fruit)
Dan gaan we naar buiten.De nieuwe speeltuin vindt ze geweldig en haar speelmaatjes ook.Ze kruipt bij Marcella in de mand en laat zich wiegen.Ze gaat wel dertig keer van de glijbaan af,ze hangt aan de rekstok en laat zich gewillig vervoeren met de kabelbaan.Verder ploetert ze in het zand,bakt oliebollen voor ons en soms zegt ze:"Niet echt eten he Oma,want dat is zand"! Om kwart over twaalf gaan we naar binnen,waar ze als een haas haar boterham opeet.Ze is veel eerder klaar dan Bob en ik.
Dan weer het potje ritueel en dan gaat madammeke slapen.Geen gezeur,geen gemor,gewoon "dahag oma tot straks" en ik hoor haar niet meer.Dan is ze ook bekaf van al dat spelen.twee uur later ga ik boven rommelen,doe haar deur open en steek mijn hoofd eens om de hoek.
Dan krijg ik een big smile en dan vis ik haar uit bed,plasje doen op de pot en dan naar beneden.Wat drinken,koekje eten en dan gaan we er weer vandoor.
Naar de schapen en de geiten en de vogels.We nemen brood mee.Vaak bezoeken we dan ook even de andere speeltuin.
De eerste dag zag Milla alle oude omaatjes in de huiskamer van het bejaardenhuis zitten.
Zullen we ze even goede morgen zeggen?
Ja hoor. Dus wij naar binnen en " goede morgen" allemaal.Het hele koor:" Goede morgen meisje". "Ik ga naar de schaapjes brood brengen," verteld ze en ze knikt daarbij heel ernstig."Jahahhh!!".En dan gaan we weer.Maar ze verteld nog wel even dat ze Camilla van der Veen heet.Als we weer thuis komen zijn de buurmeisjes uit school en dan gaan we weer met ze'n allen naar de speeltuin.Ik laat haar lekker vrij en ze amuseert zich kostelijk.Om half zes gaan we eten en dan nog even spelen en dan gaan we een blokje om.Soms gaan we op al de bloemen letten en welke is nou de mooiste? Soms naar al de honden en katten kijken(En die zij hier veel!) en soms over de stoeprandjes balanceren. Allemaal leuk,Om kwart over zeven gaan we naar boven en de meisjes stoppn haar in bad.Trekken haar eerst de kleertjes uit,zetten haar op het potje en als echte moedertjes prijzen ze haar de hemel in als ze wat heeft gedaan.!
Dan wordt ze degenlijk afgesopt door allebei,dan mag ik haar afdrogen en de meisjes helpen weer met de luier aandoen en de slaapkleertjes.Dan gaan we op het grote bed zitten en de meisjes lezen om de beurt een stukje voor.Dan zingen we met zijn allen nog een liedje,dan krijgt ze van ons alledrie een kusje,dan mag ze nog een keer drinken en om kwart voor acht gaat de deur dicht.Dahag Dahag(Zo klinkt het echt!) en ze meld zich pas de volgende dag om........Ja hoor, kwart voor acht.je kan er de klok op gelijk zetten.En dan begint alles weer van voren af aan.
Kinderen houden van regelmaat en rituelen en als ik me daar aan houd,heb ik geen kind aan haar.Geen boze buien,niet kattig,gewoon een lieve schat en daar mee uit.
Als kindertjes bij een "vreemde" zijn,zijn het gewoon engeltjes.Wie zou daar niet van genieten.?
Morgen stop ik er wat foto's bij en vertel ik over de Bikkendag.
Die was formidabel!

Followers

Blog Archive

About Me

My photo
Annen, Drenthe, Netherlands
Was altijd een harde werker, heb veel tijd in mijn patienten geinvesteerd, cursussen gevolgd. Veel plezier gehad in mijn werk. In mijn vrije tijd veel aan sport gedaan. Diepzeeduiken, surfen, fitnissen, fietsen en wandelen. Genoten van mijn twee kinderen. Af en toe een biosje pikken, matig televisie kijken, lees graag de krant en heb altijd wel een boek waar ik in bezig ben.. Maak mijn huis schoon omdat het moet, kan niet tegen rotzooi of een vies huis. Hou van dieren, kijk dus graag naar Animal planet. Wil eigenlijk graag een kat maar zolang we grote reizen maken kan dat niet. Ik hou ook veel van bloemen en een mooie tuin. Mijn achterplaatsje lijkt er dus niet op maar we leven hier met z'n tweetjes en Bob wil tegels. Ben een tevreden mens. Hoop dat ik nog een poosje mee mag draaien.