Sunday, June 06, 2010

Alleen foto's






















het kindertehuis.




Na het eten hebben we de kerk daar boven nog eens goed kunnen zien.Waanzinnig veel muurschilderingen.Prachtige kleuren en daar waag ik ook maar een foto aan ,alhoe wel ik er wel twintig heb gemaakt.Overigens kwam de voorganger van de kerk mee eten.We kregen allemaal een broodje in de vorm van een krans en een brandend kaarsje.De twee aanwezige nonnen zongen weer een prachtig lied en alweer hoorde ik mannen de tweede stem zingen. Na heel veel bidden konden we aan de soep beginnen.
Wat ik ook nog zo byzonder vond. Ons bezoek was in het vorige kerkje aangemeld en de priester las al onze namen voor en sprak een zegen over ons uit.Dat is toch heel apart he? En ook fijn!
Daarna zijn we de vier kilometer weer terug gelopen en zijn we naar de camping gegaan.
Daar hebben we de spullen voor het kinderhuis bij elkaar gezocht en gingen we daarheen met drie auto's.
Dat was zoooooooooooooooo geweldig.We hadden kleding ,kleurpotloden ,schriften en vouwblaadjes ,dozen vol!.Ook snoep.de kinderen waren door het dolle heen.Ze kregen allemaal een lolly en kleding .Ik zag een meisje zoveel mogenlijk bij elkaar graaien en op een stoel onder de tafel verbergen .Ik heb daar veel foto's gemaakt en eerlijk gezegd had ik het behoorlijk te kwaad . Ze waren zo blij en dankbaar.In het volgende stukje zet ik alleen maar foto's,kijk maar eens naar die blije gezichtjes.

kerkhof


Bij het kerkje was een kerkhof en daar laat ik jullie ook even naar kijken. In het midden zie je twee graven. De man is doodZijn vrouw echter leeft nog.
Ze waren van goede stand en die man heeft zoveel eters gehad en wie weet hoelang zijn vrouw nog schulden moet betalen.

Zondag-----Wandeldag


dit kerkje zijn we ingeweest
Vandaag zijn we aan de wandel geweest. Met de eigenaar van de vuurplaats.

Die heeft ons eerst meegenomen naar een Orthodoxe kerkdienst Hij vertelde ons ,dat zo een dienst drie uren duurt. Je kan ook zomaar binnenlopen en ook zo weer weggaan.Je mag er ook foto's maken mits je niet flitst.Daar werd weer naar hartelust gezongen en ook weer tweestemmig, je zou er zelf religieus van worden ,om mee te zingen.

Zo als gewoonlijk zien we onderweg loslopende koeien ,paarden en ezels.Die zijn zo getraind ,die grazen gewoon door als we langs rijden.

Ongeveer 4 kilometer ,langzaam aan naar boven. Boven was ook weer een kerkje en daar waren we uitgenodigd door de nonnen om aan te schuiven en mee te eten.

Er was net een soort herdenking van een dode en de familiee brengt eten en drinken en lekkere hapjes.

Te veel om op te eten.Soep,een soort rijst met groenten er door en lekker gebak.Die mensen mooeten het meeste betalen.Misschien herdachten ze dode van tien dagen geleden ,of van veertig dagen geleden of van een jaar.

De campingbaas vertelde ,dat er soms vierhonderd mensen aanschuiven! En allemaal mee eten!

Eieren schilderen







Als verrassing gingen we nog naar een prive huis ,waar een mevrouw eieren beschilderd . Ze is internationaal bekend en heeft kasten vol ongelofelijk mooi beschilderde eieren. Ook ragfijn bewerkte eieren ,met allemaal gaatjes.



Sommigen zijn honderde euro's waard.

De potten bakkerij.


Een echte ambachtsman!



Die was aan de andere kant van de straat. Veel potten in allerlei stadia van produceren.en ook in allerlei maten.


Daar vond ik in de souvenier winkel Linda's grote wens en die zit nu veilig in gepakt in de caravan. Hij is mooi hoor ,Linda!

Pottenbakkers en ......lekker eten!!







Die middag zijn we naar een restaurant gegaan.Alles was besteld en het zag er als een feest uit.



Prachtig gedekte tafels en alles mooi aangekleed.We werden persoonlijk door het personeel begroet ,heel vriendelijk .



Op de foto rechts zie je Minderd ,die reist alleen.Maar hij doet dapper mee. Naast hem zit een mevrouw ,die ook graag met iedereen praat en ook alles meedoet.

Followers

Blog Archive

About Me

My photo
Annen, Drenthe, Netherlands
Was altijd een harde werker, heb veel tijd in mijn patienten geinvesteerd, cursussen gevolgd. Veel plezier gehad in mijn werk. In mijn vrije tijd veel aan sport gedaan. Diepzeeduiken, surfen, fitnissen, fietsen en wandelen. Genoten van mijn twee kinderen. Af en toe een biosje pikken, matig televisie kijken, lees graag de krant en heb altijd wel een boek waar ik in bezig ben.. Maak mijn huis schoon omdat het moet, kan niet tegen rotzooi of een vies huis. Hou van dieren, kijk dus graag naar Animal planet. Wil eigenlijk graag een kat maar zolang we grote reizen maken kan dat niet. Ik hou ook veel van bloemen en een mooie tuin. Mijn achterplaatsje lijkt er dus niet op maar we leven hier met z'n tweetjes en Bob wil tegels. Ben een tevreden mens. Hoop dat ik nog een poosje mee mag draaien.