Sunday, February 01, 2009

Regenweertje

Vandaag is het 1 februari en we hebben weer een jarige in de familie. Gefeliciteerd Robert . Op naar de volgende vijftig jaar
Vanmorgen kwam Toni weer op bezoek , hij bracht even mijn fiets terug die hij had geleend.
Ik heb hem nog eens gevraagd om onder woorden te brengen wat hij nou eigenlijk doet.
Thuis waar hij woont , weten de mensen dat hij voor zwerf dieren opkomt , dus poten mensen hun ongewenst huisdier bij hem voor de deur. Samen met zijn vrouw besloten ze hier iets aan te doen. Ze namen geld op en stouwden hun meubels in een zelf gemaakte opslag . Ze kochtten een oude caravan waar ze in konden slapen en om eventueel een "huis"te hebben voor calamiteiten.

Daarna zegden ze de huur van hun huis op ,zegden beiden hun baan op en trokken een heel jaar van hun leven uit om hun idealen uit te dragen . Met behulp van sponsers bouwden ze aan hun plan en nu zijn ze al 4000 kilometer onderweg . Met drie vondelingen . Die hebben praktisch de hele weg getippeld.
Nu zijn de honden onrustig ,want ze zijn gewend om 20 kilometer per dag te lopen.
Ze willen graag lopen.Speciaal voor hun zijn de karretjes gemaakt ,maar ze wippen er zelf weer uit en hollen dan lekker mee.
Niet alle mensen benaderen hun even vriendelijk . Er was er een die zei :"Ga toch werken inplaats van bedelen , waarom zou ik jou geld geven?" Hij probeert dan rustig te blijven , maar ze luisteren niet altijd naar wat hij zegt .
Ze hebben ongeveer 15 euro per dag nodig om te overleven , samen met de honden. Dat proberen ze bij elkaar te sprokkelen per dag ,maar dat lukt niet altijd.
desnoods willen ze de honden nog aaien maar velen zijn skeptisch of ongelovig en lopen dan gewoon door.
Mijn campagne hier stuit ook op onvriendelijke opmerkingen . Laat hem naar huis gaan en zelf voor zijn honden werken .Er was er een , die liever geld voor kinderen gaf (wat ze waarschijnlijk ook niet doet) en weg was ze!
Er was ook een vent die vond , dat alle honden moesten gevangen en afgemaakt ,want ze bevuilen de straten en ze hebben apsuluut geen nut voor de mensheid . Je kan ze niet eens eten !!
Daar werd Toni wel nijdig over.Hij zei hem , dat hij wel bijna zeker weet , dat hij eenzaam zal sterven , want mensen die niet van dieren houden zijn zelf ook niet bepaald geliefd! Daar kon hij het mee doen.

Followers

Blog Archive

About Me

My photo
Annen, Drenthe, Netherlands
Was altijd een harde werker, heb veel tijd in mijn patienten geinvesteerd, cursussen gevolgd. Veel plezier gehad in mijn werk. In mijn vrije tijd veel aan sport gedaan. Diepzeeduiken, surfen, fitnissen, fietsen en wandelen. Genoten van mijn twee kinderen. Af en toe een biosje pikken, matig televisie kijken, lees graag de krant en heb altijd wel een boek waar ik in bezig ben.. Maak mijn huis schoon omdat het moet, kan niet tegen rotzooi of een vies huis. Hou van dieren, kijk dus graag naar Animal planet. Wil eigenlijk graag een kat maar zolang we grote reizen maken kan dat niet. Ik hou ook veel van bloemen en een mooie tuin. Mijn achterplaatsje lijkt er dus niet op maar we leven hier met z'n tweetjes en Bob wil tegels. Ben een tevreden mens. Hoop dat ik nog een poosje mee mag draaien.