Tuesday, May 29, 2007

Kleindochters

Natuurlijk ben ik apetrots op ze en ook nog eens een keertje stapelgek.Voor sommigen ben ik eigenlijk een nep-oma maar zo voel ik het niet,ze zijn me allemaal lief.
De laatste weken hebben we een lawine van dat kleine grut in huis gehad,op bezoek en zelfs ook slapen en daar hebben Bob en ik met volle teugen van genoten.
Ilse is mijn oudste kleindochter en dat wordt al echt een tiener,met giecheltjes en wijze uitspraken en ongelofelijk gezellig om ze in je huis te hebben.Ze is een klein moedertje over al de anderen,bij haar hoef ik niet al te lang te zeuren als ik iets gedaan wil hebben en als ik echt even fout zit corrigeert ze me rustig en prettig.Heel vaak als Ilse er is,komen horden jonge meiden uit de buurt hier ook binnen ,met Ilse als aanvoerster.Als Ilse er maar is,dan is alles goed.Mijn moooiste momenten met haar zijn,als we even helemaal alleen zijn en ze me nog iets heeft te vertellen voor dat ik naar beneden ga.De laatste keer heeft ze voor me gezongen en ik vond dat heerlijk.
Dan komt onze Nathalie.dat is net zo een rauwdouwer als ik.Onze kleren zijn vaak even vies,onze snoepzucht best te vergelijken ,onze karakters lijken ook op elkaar.
Een sterk ontwikkeld gevoel voor onrecht en onze tenen zijn ongeveer even lang!
Als ik haar sávonds onder stop,dan zeg ik :"Ga der onder en dan schreeuwt Nathalie "met je donder!" en dan krijg ik me toch een heerlijke knuffel! Als ze soms verdrietig is,dan vinden we samen er iets op,waardoor het beter gaat en voor ik het weet holt ze dan weer naar buiten en stort ze zich weer in de groep.
Suzanne is eigenlijk helemaal niets van mij,maar ze heeft ons aangenomen als Opa en Oma en ze hoort er helemaal bij.Suzanne heeft ook een heel sterk ontwikkeld gevoel voor wat eerlijk is.Ze kan heel verontwaardigd (en gedecideerd!) vertellen waar em nou de schoen wringt en kijk dan maar eens in die donkere kijkers,dan ben je gelijk overtuigd.Ze draait fantastisch mee in ons circus,ze is creatief,wil graag wat leren en ze kan ook zo heerlijk je welterusten knuffelen.Ruimt haar eigen rotzooi tamelijk netjes op en ze luisterd goed.Die houden we erin!
Dan hebben we Marinke. Die kleine bliksem kan al loslopen sinds eergisteren..Nog wel een beetje wiebelig en ze vind het nog wel een expiriment,maar ze doet het.Soms staat ze ergens en is ze al overgestoken voordat ze het zelf beseft.Mooi hoor.
Marinke is ontzettend lief,lacht altijd en zoekt interaktie.Dus...kiekeboe..kriebel de kriebel..gekke gezichten trekken of je verstoppen,ze doet onmiddllijk mee en schatert het dan uit.
Het is heerlijk om met haar te wandelen,ze ziet alles en kan helemaal in extase geraken van een grote boom.Wat ze niet lust beland op de grond,daar heeft ze twee honden voor,die de zaak opschonen,dus dat is geen problemen..Ze is lang voor haar leeftijd en volgens het cosultaatsiebureau een beetje te licht,maar het is gewoon een heel mooi meisje .Gister mocht ik haar even verschonen.Nou,vergeet dat even maar gelijk. Ze draaide en kronkelde dat het een lust was en ik moest me werkelijk inspannen om die luier aan te krijgen.Ze is oersterk!
Dan Camilla.Die heeft een nachtje bij ons geslapen en dan ook echt geslapen.Die slaapt gewoon de klok rond,twaalf uur en dan wordt ze fit en vrolijk wakker.
Ik weet,dat je een kind niet zo direkt moet pakken en knuffelen,die moet eerst aan je wennen,vooral als je ze niet vaak ziet.
Camilla kijkt eerst even de kat uit de boom,lekker veilig bij pappa en mamma,maar na een uurtje komt ze goed los en dan is het mijn beurt.Ik ga graag alleen met zo een kleintje wandelen.Camilla vertelt hele verhalen,ziet alles om zich heen en schenkt me de allerkliefste glimlachjes.We zijn samen naar de geitjes en de eendjes geweest en we hebben een fijne wandeling door Annen gemaakt.ik pluk bloempjes voor haar en zij bekijkt ze intens.Als ze weet hoe die inelkaar zit,gaat het handje uit de wandelwagen en laat ze het vallen.Dan is het weer tijd om wat anders te plukken en dan volgt hetzelfde ritueel.Ze heeft bij ons aan tafel in de kinderstoel gezeten en dat is bere gezellig.Ze mag gauw weer komen logeren.Geen centje last met die dame.
Dan hebben we Sarah.Die heeft ook een nachtje bij ons geslapen en die pit ook lekker door tot een uur of zes.Ik had al afgesproken met de moeder dat ik haar zou pakken als ze wakker werd,want beide ouders hebben een druk bestaan en dan is het fijn als je even kan uitslapen.De kleine heeft lekker bij ons in bed gelegen,haar kleine vingertjes onderzoeken alles wat ze maar kan vastgrijpen.Wat denk je van Bob zijn oog? Dat glimt toch mooi? En wat is het lekker krabben met je nageltjes op je wang of op je handen,ze is constant bezig.Soms tilt ze haar hoofd op en blijft dan eindeloos zo liggen.Nou jongens,probeer dat maar eens,dat is een buikspier oefening van jewelste.Ook op haar buik liggend staat ze haar mannetje,ze ligt dan in een soort hoepeltje,met vaak ook de bovenbeentjes van de vloer.Amazing!Ze lijkt op haar pappa,heeft de apsolute charme van haar mamma en wij vinden haar een klein wondertje.Lief,gemakkelijk nou als dat zo blijft,dan willen Bob en ik er zelf ook zo een!
We hebben natuurlijk ook nog een GROTE kleindochter die inmiddels al drie jaar zelf mamma is en haar zoon Bram,vinden wij ,moet maar in het programma met de praatjesmakers.Je lacht je wild,wat die kleine er uit gooit.Hij is gek op opa Overgrootvader dus he?),wil met hem vechten en met mij gaat hij wandelen.
Hij kruipt achter mijn been als de hond te groot is die op ons pad komt,weet van alles te vertellen en heeft zo van die zinnetjes,die Laura ook niet zouden misstaan.
Hij zegt bijvoorbeeld :"De eenden zijn er nu vandoor!"Zo eigenwijs, maar leuk. Hij duwt mijn hand opzij en klimt vervolgens op mijn schoot om gezellig naar Bob de Bouwer op de t.v. te kijken.Al heel gauw heeft hij door,dat die oma wel is te porren om van de stoel af te komen.Nou,ik ga graag hoor!
Wat een stoet kinderen he,allemaal heel verschillend ,maar zo lief.We hopen dat ze ons tot aan ons eindje komen bezoeken.
Natuurlijk hebben we ook kleinzonen.Dan kan ik weer van vooraf aan beginnen.
Dennis,Jalmar en Jorik zijn een stel fijne kerels,leven wel wat ver van ons af,maar toen ze klein waren,kwamen ze vaak logeren en dat was altijd dolle pret.
Nu komen ze wat minder vaak en hebben zo hun eigen interessen,maar het is nog steeds gezellig als ze een keer komen aanwaaien. En dan hebben we Bob junior.Dat is ook een grote kerel,die al zelf voor de klas staat.We zien hem de laatste tijd wat vaker en ook met hem hebben we een leuk contakt,echt familie dus!
Wij zijn rijk gezegend met al dat grut,we zien ze graag en als ze weer weg zijn,dan praten we er nog lang over.
Heb je dit gezien en dat gehoord en en.. en... en...!!!
Dan heb ik nog twee kleintjes in Amerika.
We zien Gregory op de skijpe.Ze hebben zijn koppie zowat kaal geschoren en hij ziet er echt uit als een Amerikaantje. Hij is net jarig geweest ,dat was zijn eerste verjaardag.Van hem weet ik niet veel.Zijn zusje Katie heb ik vorig jaar veel mee opgetrokken.Dat is een blonde schoonheid.Lief en af en toe lekker kattig en altijd in voor een nieuw spelletje.Ook met haar heb ik eindeloos gewandeld en buiten gespeeld en leer je een kind echt kennen.Dat was ook heerlijk.Katherine wordt vier op de 31 ste mei.
Kortom,Bob en ik voelen ons echt hele rijke grootouders en jullie kunnen echt niet vaak genoeg komen.Ons huis is groot genoeg en als we te oud of te moe worden,dan wassen jullie toch voor ons af en maken de bedden op?????

Afgesproken!!

foto's volgen!

Followers

Blog Archive

About Me

My photo
Annen, Drenthe, Netherlands
Was altijd een harde werker, heb veel tijd in mijn patienten geinvesteerd, cursussen gevolgd. Veel plezier gehad in mijn werk. In mijn vrije tijd veel aan sport gedaan. Diepzeeduiken, surfen, fitnissen, fietsen en wandelen. Genoten van mijn twee kinderen. Af en toe een biosje pikken, matig televisie kijken, lees graag de krant en heb altijd wel een boek waar ik in bezig ben.. Maak mijn huis schoon omdat het moet, kan niet tegen rotzooi of een vies huis. Hou van dieren, kijk dus graag naar Animal planet. Wil eigenlijk graag een kat maar zolang we grote reizen maken kan dat niet. Ik hou ook veel van bloemen en een mooie tuin. Mijn achterplaatsje lijkt er dus niet op maar we leven hier met z'n tweetjes en Bob wil tegels. Ben een tevreden mens. Hoop dat ik nog een poosje mee mag draaien.