Wednesday, December 24, 2008

Heiligen Abend

Als je de deur uitgaat , maak je nog eens wat mee.
Wij waren uitgenodigd om een glaasje wijn te komen drinken bij Marianne en Hubert.
Ze wilde graag ook zo een flessen molen hebben en die hebben Bob en ik even inelkaar geflanst . Om zeven uur hadden we afgesproken . De afwas hebben we maar laten staan en om vijf over zeven stonden we voor hun deur.
We werden hartelijk welkom geheten,de kaas en de worst stond ak klaar en de wijn glaasjes ook.
We hebben eerst maar eens op elkaars gezondheid geproost en toen elkaar levensloop een beetje vertel . Heftig interssant , net een nieuw boek!
Ineens gaf Hubert te kennen , dat ons een verrassing te wachten stond en zijn vrouw dook op haar bed en ik zag haar spartelen om er weer af te komen,echt grappig.
Maar wat ze gehaald had was nog veel grappiger.
Een echt draaiorgel , maar dan in het mini . Daar stonden 181 liedjes op en veel Kerstliedjes

Mijn moeder zong vroeger ook al die Duitse liedjes voor ons . Heel veel woorden had ik vergeten , maar geen nood , Marianne had ze allemaal op papier . Dat vond ik super . En ja mensen , we hebben echt een half uur met zijn vieren zitten zingen en Hubert maar draaien aan dat ding .
De tulpen uit Amsterdam kregen we als toegift.
Net als een echte orgelman,moest hij af en toe van hand verwisselen,want dat is ook vermoeiend.
Dat was een grappige avond.

Ik heb me gelijk voorgenomen om eens zo een duits liederenboekje te kopen ,want de melodien zaten nog wel in mijn hoofd ,maar wat ik ooit voor gekke woorden heb gezongen heb ik gisteravond ontdekt.
Van die woorden had ik wel de klanken zo ongeveer onthouden , maar het was wel lachen toen ik las wat ik eigenlijk had moeten zingen!

Diezelfde ontdekking deed ik vroeger , toen ik Engels begon te leren spreken.
Daar was zo een liedje van Geoorge Formby en dat heette :"I am looking over a four leaf clover , maar ik zong iets heel anders , de klanken leken er wel op , maar het waren geen echte woorden.
Ongetwijfeld hebben jullie zo een ervaring ook wel eens gehad.

Vanmorgen kwamen ze nog even langs om de ladder te lenen,want ze wilden de flessenmolen ophangen. Toen ze terug kwam,vertelde ze ,dat er een heleboel mensen kwamen kijken,allemaal nieuwschierig hoe dat ding nou inelkaar zat.

Dat wilde ik jullie even vertellen.

Mijn Duitse buurman stopt bijna iedere dag lege flessen in mijn voortent en ik neem er weer wat mee om de meiden nieuwe dingen te laten maken.

Zo,de was ligt weer schoon in de diverse kleine kastjes, we drinken nog even thee en dan gaan we nog even met de neus in de wind.
Letterlijk hoor,het waait hier als de pieten!

Followers

Blog Archive

About Me

My photo
Annen, Drenthe, Netherlands
Was altijd een harde werker, heb veel tijd in mijn patienten geinvesteerd, cursussen gevolgd. Veel plezier gehad in mijn werk. In mijn vrije tijd veel aan sport gedaan. Diepzeeduiken, surfen, fitnissen, fietsen en wandelen. Genoten van mijn twee kinderen. Af en toe een biosje pikken, matig televisie kijken, lees graag de krant en heb altijd wel een boek waar ik in bezig ben.. Maak mijn huis schoon omdat het moet, kan niet tegen rotzooi of een vies huis. Hou van dieren, kijk dus graag naar Animal planet. Wil eigenlijk graag een kat maar zolang we grote reizen maken kan dat niet. Ik hou ook veel van bloemen en een mooie tuin. Mijn achterplaatsje lijkt er dus niet op maar we leven hier met z'n tweetjes en Bob wil tegels. Ben een tevreden mens. Hoop dat ik nog een poosje mee mag draaien.