Tuesday, December 09, 2008

Hoi hoi,de zon is er weer!

Gisteravond kregen we een vreselijke regenbui over ons heen en onweer op de koop toe .
In onze voortent was het kleed kletsnat en we hadden bovendien bezoek gehad van een of ander beest . Ik had het laatste vuilniszakje op de grong gegooid , daar zaten kippenbotjes in . Nou ja,eigen schuld. De zak was opengevreten en alle schillen lagen verspreid . De botjes waren verdwenen.
Bob heeft de voortent helemaal leeg gesjord en de kleden opgehangen . Ik heb even foto's gemaakt van de chaos .
Het zonnetje schijn heerlijk en met een uurtje kunnen de kleden er wel weer in.
Onze buurman nam ons mee en liet zien hoe hij dat al jaren oplost . Hij heeft een grote rol bouwplastic gekocht en dat op de grond gelegd onder de mat . De randen staan ongeveer twintig centimeter omhoog , zodat er geen druppel water in kan.
Eigenlijk een soort plastic badkuip .
Het enige nadeel is , dat je over die rand heen moet stappen , maar zoiets went wel.
We hebben nog even mensen uitgezwaaid,die naar Marokko gingen . Ik vroeg of ik mee mocht ? Dat lijkt me nog wel wat,om nog een keer daar rond te zwerven.
De woeste rivier is weer verdwenen en de plassen drogen ook al aardig . De aarde heeft zeker dorst! We vinden het allebei zonde , dat zo een grote hoeveelheid regenwater niet op de een of andere manier kan worden opgevangen.
We hebben zoveel verdorde stukken land gezien . Deze camping heeft ook geen afwaterings systeem , dus moet het zijn eigen weg zoeken . Bijvoorbeeld onder onze matten!
We gaan eens op zoek naar plastic .
Weten jullie hoe hard de regen op ons dak viel ? Nou,ga dan maar eens onder de douche staan met een badmuts op en draai dan de kraan maar vol uit!.
Het bleek achteraf , dat we niet met de handen aan de televisie schotel hadden moeten komen . Door de zware regen bleek de hele camping geen televisie beelden meer te hebben.
Nu moeten wij de man maar weer opzoeken die ons al eerder heeft geholpen , wie weet hebben we vanavond weer t.v .
Mijn buren zijn echte "bastel frieks" . Hij heeft een hele eifeltoren gebouwd van wasknijpers , ongeveer twee meter hoog . Vandaag zet hij em in de lak en natuurlijk komt er verlichting in met kerstmis ! Zijn vrouw heeft van plastic flessen wonder mooie kerstversiering gemaakt . Ze gaan me dat vandaag leren en dan gaan we die thuis met de meiden weer maken . Daar kan ik me op verheugen .
Intussen zijn de kleden weer droog en dus gaan we aan het werk !

Followers

Blog Archive

About Me

My photo
Annen, Drenthe, Netherlands
Was altijd een harde werker, heb veel tijd in mijn patienten geinvesteerd, cursussen gevolgd. Veel plezier gehad in mijn werk. In mijn vrije tijd veel aan sport gedaan. Diepzeeduiken, surfen, fitnissen, fietsen en wandelen. Genoten van mijn twee kinderen. Af en toe een biosje pikken, matig televisie kijken, lees graag de krant en heb altijd wel een boek waar ik in bezig ben.. Maak mijn huis schoon omdat het moet, kan niet tegen rotzooi of een vies huis. Hou van dieren, kijk dus graag naar Animal planet. Wil eigenlijk graag een kat maar zolang we grote reizen maken kan dat niet. Ik hou ook veel van bloemen en een mooie tuin. Mijn achterplaatsje lijkt er dus niet op maar we leven hier met z'n tweetjes en Bob wil tegels. Ben een tevreden mens. Hoop dat ik nog een poosje mee mag draaien.