Wednesday, October 18, 2006

Schotland twee

De eerste dag zijn we naar Beverly gereden,waar de eerste grote kathedraal te zien was.dat was ik even vergeten.Indrukwekkend groot.Eigenlijk zou je een beetje kwaad moeten worden , zo een groot gebouw.Wat moet dat wat gekost hebben,hoeveel mensen hebben hier krom voor gelegen?
Als je byzonderheden wilt weten,bel dan even naar Gerd,die weet er alles van.Toch was Beverly voor mij een van de liefelijkste kerken.We hebben daarna nog vele grote kathedralen gezien,maar niet zo compakt.Toch zijn die bakbeesten nog steeds in gebruik.Sommigen kosten 10.000 pond per week voor onderhoud,bijna niet te geloven.
Het facinerende van al deze kerkgebouwen is,dat,alhoewel ze op elkaar lijken,toch heel verschillend zijn.We hebben er twee of drie gezien,waar a.h.w. twee kerken aan elkaar grenzen,inmens groot en er was er een,die zulke dikke pilaren had,daar kan je met tien mensen omheen staan.Enfin hier valt zoveel over te vertellen,dat doe ik wel een beetje tussen door.
In York hebben we ons even opgesplitst,Riet en Henk zijn naar de Vikingenopgravingen gaan kijken en de rest is bezig geweest de stad York te leren kennen.
Lekker over bruggetjes hangen,door straatjes slenteren en even over de markt.Daar word je als vrouw vaak aangesproken met LOVE.Een soort stopwoord .Tegen Reen hoorde ik een mevrouw "Darling"zeggen,zonder blikken of blozen.Daar geniet ik van.Ben ook nog even in een fudge winkeltje geweest,waar je gratis mag proeven. Een soort van caramel,maar dan zacht.
Smaakt zo afgrijselijk lekker!Had ik dat nou maar gekocht, maar een paar dagen later zag ik het in een winkel liggen en het smaakte nergens na.
De derde dag was er weer en kathedraal op het programma en Henk mompelde als zoiets als.............Nog een kerk en ik hak em persoonlijk in elkaar. Maar ja,,het was de mooiste,de beroemdste,de grootste en die konden we toch niet missen en hij was maar vijftig kilometer rijden van ons vandaan,zei Gerd. Na bijna drie uur rijden en af en toe verkeerd gaan kwamen we dan toch in Lincoln aan.
Dat was weer zo een gigabeest,daar moet je eigenlijk een dag voor uittrekken.We hadden niet veel tijd meer over voor de bezichtiging,maar Gerd had in ieder geval genoeg gezien en dat was voorlopig de laatste kathedraal.
Ook weer een leuk stadje,dat Lincoln.Riet wist,dat een kennis van haar daar vandaan kwam en nam dus heel veel foto's van de stad.Helemaal gaar van het autorijden kwamen we weer op de camping.
Happy hour vergoed veel hoor!
Daarna lekker eten en Gerd pesten met de afstand en dolle verhalen vertellen en maar lachen.
Al weer een dag voorbij. Even in het kort de route voor de volgende dag besproken en om een uur of elf kon je in onze hoek een luiddruchtig gesnurk horen.Reen en Bob voeren de boventoon,Riet knort gezellig mee,wat Henk doet weet ik niet en Gerd heb ik ook nog nooit gehoord,maar volgens Reen kan hij goed knarsetanden.
Ik ben me vanzelfsprekend van geen kwaad bewust.Zo,nu even naar een foto van York zoeken.dat lukt even niet,dat moet dan maar na het eten .
Mijn computer vertoond weer kuren,moet dat nog even uitvechten,zal wel goed komen!

Schotland

Het was wel een beetje laat in het seizoen,maar we zijn toch met ze'n zessen drie weken naar Schotland geweest.Reen en Gerd,Riet en Henk en Connie en Bob.
Bob was de technische man,Gerd zorgde voor de cultuur en Henk voor de natuur.Ieder op hun gebied hadden ons veel te vertellen.
De reis begon bij Saskia en Hans.Iedereen wilde hun mooie huis zien.Wij sliepen met ze'n allen op een boerencamping bij Nistelrode in de buurt.Saskia en Hans hebben ons verwend met lekker eten en op de morgen van ons vertrek met heerlijke koffie en bergen koek.
Aangezien we toch wat te vroeg waren voor de boot zijn we lekker naar het strand in Oostvoorne gegaan en hebben we behalve van een mooie wandeling ook van het zweefvliegen genoten.Dat lijkt me ook nog wel eens een leuke sport.De drie dames hebben nog even pootje gebaad.Beetje frisjes,maar toch even lekker.
De boottocht naar Hull was heerlijk.Samen gezellig borrelen en redelijk op tijd naar onze hutten,want het ontbijt begon om half zeven.Prima bedje,keurige hut,eigen toilet en douche, drie hutten naast elkaar.Riet was er al heel vroeg uit om boven op het dek de aankomst in Hull mee te maken.Het ontbijt is zooooooooooooo uitgebreid,daar kan je je letterlijk te barsten eten en drinken.Het was zelfbediening en eigenlijk ontbrak er niets.
Een aanrader dus,voor wie eens heel uitgebreid wenst te ontbijten.
In Hull hadden we eigenlijk nog steeds geen echte plannen,behalve,dat we naar het noorden wilden om York te zien.Natuurlijk even vreemd,dat links rijden,maar het was voor Bob geen probleem en Gerd hing ons op de hielen,die hoefde verder niet moeilijk na te denken.Zo hebben we de hele vakantie gereden en het ging geweldig goed.Henk zat naast Bob en gaf af en toe een brul -- Leeeeeeeeeeeeeeeeeeefffffftttttt!!!!!--- en dan reden we weer keurig links.
Even buiten York vonden we een camping. Alledrie de echtparen hebben ervaring met kamperen dus in no time zaten we gezellig aan de borrel en vanaf die dag hebben we Happy Hour in ere gehouden,niet een keer overgeslagen.
Reen had bedacht,dat Riet en Henk wel in haar auto konden slapen.die hebben daar een echt groot bed in en dat ging goed.Ze hebben er lekker in geslapen en zo hadden we alledrie onze privecy.(rustig een scheetje laten,ik bedoel maar,dat is toch soms prettig.???)
Reen zorgde er wel voor,dat onze darmen flink bleven werken met al die konflook knollen.
Koken deden meestal de dames,de afwas werd door de heren gedaan.Een heel prettige verdeling.
Henk heeft een keer nasi gemaakt.Bob een keer spagettie ,voor de rest deden Riet Reen en ik het koken.De mannen dekten de tafel in de tent van Reen en daar zaten we toch zo gezellig.
We hebben daar wat afgelachen en lekker gegeten!
De volgende dag zijn we naar York geweest.Voor Riet en Henk byzonder omdat hun dochter daar vroeger eens is geweest,Voor Gerd belangrijk vanwege de Kathedraal en voor Bob en mij een heerlijke stad om te verkennen.
Zo,nu even een punt er achter,morgen wat foto's en weer een stukkie Schotland

Followers

Blog Archive

About Me

My photo
Annen, Drenthe, Netherlands
Was altijd een harde werker, heb veel tijd in mijn patienten geinvesteerd, cursussen gevolgd. Veel plezier gehad in mijn werk. In mijn vrije tijd veel aan sport gedaan. Diepzeeduiken, surfen, fitnissen, fietsen en wandelen. Genoten van mijn twee kinderen. Af en toe een biosje pikken, matig televisie kijken, lees graag de krant en heb altijd wel een boek waar ik in bezig ben.. Maak mijn huis schoon omdat het moet, kan niet tegen rotzooi of een vies huis. Hou van dieren, kijk dus graag naar Animal planet. Wil eigenlijk graag een kat maar zolang we grote reizen maken kan dat niet. Ik hou ook veel van bloemen en een mooie tuin. Mijn achterplaatsje lijkt er dus niet op maar we leven hier met z'n tweetjes en Bob wil tegels. Ben een tevreden mens. Hoop dat ik nog een poosje mee mag draaien.