Tuesday, June 22, 2010

De koeien


Links in de hoek zie je nog de knieen van onze kabouter.
Vanavond na onze thuiskomst heb ik even aan het blog zitten werken.Daarna zijn we met de hele groep aan de borrel gegaan en de band tussen onze groep wordt steeds hechter.

Thuiskomst .


Met de luxe bus weer naar de camping ,waar we gelijk weer kabouter Plop zagen lopen en ook zijn vrouw kwam er aangelopen.

Die twee mensen wonen tegenover de camping ,twee hele oude , arme mensen ,maar zooooooooooooo vriendelijk.

Elke avond rond halfnegen komen de koeien en paarden weer terug van weggeweest. Die lopen dan onze camping voorbij , allemaal naar hun eigen stal. Niet te geloven. Bij onze kabouter (zo ziet hij er echt uit) komt een koe een het kalfje staat in de stal ongeduldig op zijn moeder te wachten en roept luid om zijn moeder.

Bijna alle zigeunermensen zitten buiten de komst van hun vee af te wachten en daarna blijven ze lekker buiten zitten.

Ogen!

Heel veel huizen hebben een zolderverdieping waar men geen kamers heeft. Wel hebben die zolders allemaal een oog en verdraaid het is net of dat oog gemeen naar je loert!
In Sibio hebben we er heel veel gezien.
Die mevrouw die daar wandelt loopt over de zogenaamde leugenbrug . Vroeger werd je er afgegooid als je op een leugen werd betrapt. De straat ligt ongeveer zes meter eronder!

De burgemeester en zijn vrouw!

Weer lekker eten.!!


Daarna zijn we naar een boerenfamilie gegaan ,die voor ons hebben gekookt. Ze doen dat kennelijk vaker want ze hadden een soort eetzaaltje. Natuurlijk ook weer versierd met iconen maar ook met jachttrofeen .Een mooie ooehoe ,een eekhoorntje en wat fazanten ,allemaal keurig opgezet.
We kregen eerst een koude voorspijze en daarna kippensoep.gevolgd door gehaktrolltjes in koolblad en zalig gebakken aardappeltjes.
daarna nog een soort gebak , ook heerlijk.
Het diner werd besloten met een onverwacht bezoek van de burgemeester.Daartoe had een echtpaar uit onze groep zich omgekleed en ze zagen er prachtig uit.

Sibiel


Na Sibio stond Sibiel op het programma.

Dat is een dorpje in de bergen.Daar was een museum voor glas-iconen.

Dat schijnt een hele kunst te zijn . Van de techniek weet ik niets ,maar ik heb wel stiekum foto's gemaakt.Het zijn heel primitief geschilderde religieuse voorstellingen , met veel goud en rood en de thema's zijn vaak somber.

Sibio en Sibiel















Sibio is een hele grote stad .Daar kan je alles kopen wat er maar op de wereld wordt gemaakt.


Gelukkig heeft Sibio ook een prachtige stadskern en de vrouw van de campinghouder heeft ons rondgeleid.


Langs de stadsmuren,door steegjes en naar een hele mooie (natuurlijk beschilderde ) kerk .Ze vertelde dat ze zelf ook in een orthodoxe kerk is getrouwd (Uiteraard met een Roemeen) met alle mooie rituelen die er bij horen.In het midden van de stad is een gigantisch plein.Daar werden vroeger de veroordeelden verbrand of opgehangen en de bevolking kwam dan kijken


Hier in deze stad kan je duidelijk de Saksische invloeden herkennen. Degenlijke Duitse architektuur , en ook de kleuren die op de huizen zijn aangebracht.


Op het plein hebben we koffie gedronken.Op de foto zie je links Mindert en in het midden Bob en rechts zit Gerda

Followers

Blog Archive

About Me

My photo
Annen, Drenthe, Netherlands
Was altijd een harde werker, heb veel tijd in mijn patienten geinvesteerd, cursussen gevolgd. Veel plezier gehad in mijn werk. In mijn vrije tijd veel aan sport gedaan. Diepzeeduiken, surfen, fitnissen, fietsen en wandelen. Genoten van mijn twee kinderen. Af en toe een biosje pikken, matig televisie kijken, lees graag de krant en heb altijd wel een boek waar ik in bezig ben.. Maak mijn huis schoon omdat het moet, kan niet tegen rotzooi of een vies huis. Hou van dieren, kijk dus graag naar Animal planet. Wil eigenlijk graag een kat maar zolang we grote reizen maken kan dat niet. Ik hou ook veel van bloemen en een mooie tuin. Mijn achterplaatsje lijkt er dus niet op maar we leven hier met z'n tweetjes en Bob wil tegels. Ben een tevreden mens. Hoop dat ik nog een poosje mee mag draaien.