Sunday, December 06, 2015

recepten uit Roemenie

Afgelopen zaterdag kam Danielle hier voor ons koken .We hebben dit diner bij kaarslicht genuttigd en het was zó lekker , probeer het maar eens uit.
Bloemkool in kleine struikjes scheuren ,wassen en dan in ruim water met een boullon blokje koken ,niet helemaal gaar.
Maak een papje van twee eieren ,met een dikke eetlepel meel .beetje zout ,beetje peper en , hak wat peterselie voor de kleur en doop de kleine struikjes in dit mengsel (Alleen de kopjes),zet een bakpannetje op het vuur met een flinke scheut olie er in en bak vervolgens de bloemkool bolletjes krokant en mooi bruin.  Eventueel even in de oven warm houden.
Kook flink wat aardappels , goed gaar en stamp ze tot puree ,wéér een beetje zout en peper ,klontje  roomboter ,scheut creme fresh (of als je dat niet hebt een scheut yoghurt!) ,goed mengen en hak  wat  basilicum een beetje grof en weer mengen. Het smelt echt op je tong. We hadden er ordinaire rundvleesworstjes bij  (6 In een pak van de Aldi!)  ,goed bruin gebakken aan alle kanten.
Voor de jus een gesnipperde ui een stukje prei , wat champignons en een stukje paprika , even fruiten , flinke lepel jus poeder even mee bakken en dan aanlengen met water tot de gewenste dikte.
 Als toetje ,gepelde  perzikken  ,  beetje gele vla er half om heen ,spuit er wat slagroom op en strooi er dan een beetje kaneel over heen. Ziet er prachtig uit en smaakt erg lekker! Ik had nog een beetje rauwkost salade gemaakt van winterwortel , knolselderij en een goudrenet. Ik wilde nog koffie na serveren ,maar Daniella had nog een grote fietstocht voor de boeg , na de afwas ging ze gelijk op pad met haar broer ,die hier op vakantie is.
Ze wilde persé helpen met de afwas , het was echt zo een verwennerij.. Robert en Wilma kwamen nog even (wat de Rotterdammers zeggen) een bakkie doen ,de dag was volmaakt. Bob en ik hebben allebei genoten. Ben benieuwd of  iemand dit ook eens gaat maken .Zo  ja ,dan eet smakelijk!

Followers

Blog Archive

About Me

My photo
Annen, Drenthe, Netherlands
Was altijd een harde werker, heb veel tijd in mijn patienten geinvesteerd, cursussen gevolgd. Veel plezier gehad in mijn werk. In mijn vrije tijd veel aan sport gedaan. Diepzeeduiken, surfen, fitnissen, fietsen en wandelen. Genoten van mijn twee kinderen. Af en toe een biosje pikken, matig televisie kijken, lees graag de krant en heb altijd wel een boek waar ik in bezig ben.. Maak mijn huis schoon omdat het moet, kan niet tegen rotzooi of een vies huis. Hou van dieren, kijk dus graag naar Animal planet. Wil eigenlijk graag een kat maar zolang we grote reizen maken kan dat niet. Ik hou ook veel van bloemen en een mooie tuin. Mijn achterplaatsje lijkt er dus niet op maar we leven hier met z'n tweetjes en Bob wil tegels. Ben een tevreden mens. Hoop dat ik nog een poosje mee mag draaien.