Thursday, July 21, 2011

St. Petersburg






We hebben er ook even een "kerkje" van de buitenkant bekeken.Ik denk , dat kleine kinderen het net zo mooi vinden als volwassenen.Ongelofelijk , als die verschillende torens en kleuren.


Verder zijn we gaan kijken naar een oorlogsschip , de Aurora en daar heeft Bob speciaal voor geposeerd.DE geschiedenisboekjes in Rusland staan vol van de heldendaden van dit schip en zijn bemanning.




Wat een stad! Groot en druk en machtig veel te beleven.Wij wilden natuurlijk naar de Hermitage ,maar onze nieuwe gids had eerst nog wat anders met ons voor.
We zijn daar naar een klooster geweest en vlak naast het klooster lag een beroemd kerkhof.Daar liggen een paar hele bekende musicie zoals Tjaikofsky en Rimsky Korsakof en nog andere grootheden.Dichters en schrijvers o.a Tolstoy.Het was er echt indrukwekkend rustig en prettig. Geen overdreven graven ,geen grote poespas , eenvoudig.Daar kan je rustig even zitten en het op je in laten werken.

de metro van Moskou






Eigenlijk moet ik metro met een hoofdletter schrijven . Dat is een puur kunstwerk
Als je door het poortje gaat kijk je honderd meter naar beneden . De roltrap is heel steil en gaat met een noodgang naar beneden. Je wordt geacht je rechts op te stellen voor de mensen die nog sneller dan snel langs je kruipen om toch nog nét die trein te halen.
Daarbij laat de volgende trein nooit langer dan drie minuten op zich wachten.Maar ja ,je moet maar haast hebben.
Beneden is het een waanzinnig lawaai als de treinen binnenlopen en ook in de trein kan je eigenlijk niet praten.
Net als in Berlijn razen die treinen op topsnelheid naar hun volgende station.
Wij zijn met Ludmilla een paar stations gaan bekijken.Je vindt er geen papiertje op de grond en de stations daar zijn de Moskovieten met recht trots op . Wie geinteresseerd is kan een dia voorstelling van mij krijgen ,die heb ik van tante An gekregen.Als je er om vraagt ,stuur ik em je door!
Natuurlijk heb ik ook een paar foto's gemaakt.Eén van de mosaiken op de plafonds en één van een gemiddeld station .

Dat was de afsluiting van ons Moskou avontuur en Ludmilla bracht ons naar de nachttrein van St Petersburg.Daar was op ons gerekend .Alleen moesten we zelf bepalen waar we konden slapen,
Nou ,dat was een gezellige boel ,veel te weing ruimte voor de koffers en je benen en ik kon maar net in het bedje op mijn rug liggen ,alles heel klein en smal.
Maar het was te doen en we hadden het beregezellig met de Friezen.

Followers

Blog Archive

About Me

My photo
Annen, Drenthe, Netherlands
Was altijd een harde werker, heb veel tijd in mijn patienten geinvesteerd, cursussen gevolgd. Veel plezier gehad in mijn werk. In mijn vrije tijd veel aan sport gedaan. Diepzeeduiken, surfen, fitnissen, fietsen en wandelen. Genoten van mijn twee kinderen. Af en toe een biosje pikken, matig televisie kijken, lees graag de krant en heb altijd wel een boek waar ik in bezig ben.. Maak mijn huis schoon omdat het moet, kan niet tegen rotzooi of een vies huis. Hou van dieren, kijk dus graag naar Animal planet. Wil eigenlijk graag een kat maar zolang we grote reizen maken kan dat niet. Ik hou ook veel van bloemen en een mooie tuin. Mijn achterplaatsje lijkt er dus niet op maar we leven hier met z'n tweetjes en Bob wil tegels. Ben een tevreden mens. Hoop dat ik nog een poosje mee mag draaien.