Wednesday, February 17, 2010

Marietta Petkova

Ben samen met Hilde naar een mini piano concert geweest , afgelopen zondag . Dat was even volop genieten . Het museum zaaltje in Eelde zat hardstikke vol en iedereen was muisstil.

Ik erger me vaak gek aan allerlei hoestende en kuchende mensen , maar hier was heerlijke stilte , zodat we volop konden genieten van het pianospel.

Ze had Schuman en Chopin op haar programma staan en het was prachtig. Zo een klein , fijn vrouwtje , maar zo krachtig in haar spel. Ze moet dit al vaak hebben gespeeld , want het is technisch hele moeilijke muziek , maar het klonk als heerlijke watervalletjes ,moeiteloos en toch met veel uitdrukking vertolkt .

We vonden het allebei jammer , dat het na een klein uurtje al weer afgelopen was .

Vlak voor me zat een klein meneertje met een mooi krullbol . Ja ja , kindertjes , dat was Seth Gaaikema.

Ik bewonder deze man. Hij is op het toneel zo zelfverzekerd en wat hij brengt pakt me direkt.

Bob en ik zijn eens naar een tryout van hem geweest ergens in het Grunningerland en daar zong hij zo een grappig liedje. De melodie zit nog steeds in mijn kop en een klein gedeelte van de tekst.

Het grapje was , dat hij zong :"Als ik naar de hemel ga ", maar hij zong HEMA en dat was zo lekker gek.

Nu had ik gehoord , dat je een handtekening van hem kon krijgen als je een c.d van Petkova kocht.

Nou ,Hilde en ik natuurlijk op jacht. Alleen , die handtekening kon me niet zo veel schelen. Ik wilde hem een hand geven en dus.... toen ik voor hem stond en hem vroeg om de c.d te signeren vroeg ik brutaalweg of ik hem een hand mocht geven.

Hij reageerde uiterst vriendelijk. Natuurlijk mag dat en ik was in de zevende hemel.

Een groot artiest ....zo dicht bij en dan even een hand geven.!!

Connie even bakvis!!

Daarna hebben we nog al de mooie schilderijen die daar ten toongesteld hingen bekeken en uiterst voldaan gingen we weer naar huis. Ook van de pianiste kregen we een handtekening en een paar gezellige woorden.

Morgen gaan Hilde en ik weer op pad. We willen naar de RAI , naar de huishoudbeurs. daar is zo veel te beleven. Er treden artiesten op , er zijn mode shows ,er valt van allles te zien te proeven en uit te proberen.

Morgen vroeg om acht uur zitten we in de bus en morgenavond zijn we weer terug in Gieten .Bob komt ons afhalen .heerlijk , want reken maar dat we dan moe zijn.

Het leven van een ouwe sok is zo gek nog niet!!

Followers

Blog Archive

About Me

My photo
Annen, Drenthe, Netherlands
Was altijd een harde werker, heb veel tijd in mijn patienten geinvesteerd, cursussen gevolgd. Veel plezier gehad in mijn werk. In mijn vrije tijd veel aan sport gedaan. Diepzeeduiken, surfen, fitnissen, fietsen en wandelen. Genoten van mijn twee kinderen. Af en toe een biosje pikken, matig televisie kijken, lees graag de krant en heb altijd wel een boek waar ik in bezig ben.. Maak mijn huis schoon omdat het moet, kan niet tegen rotzooi of een vies huis. Hou van dieren, kijk dus graag naar Animal planet. Wil eigenlijk graag een kat maar zolang we grote reizen maken kan dat niet. Ik hou ook veel van bloemen en een mooie tuin. Mijn achterplaatsje lijkt er dus niet op maar we leven hier met z'n tweetjes en Bob wil tegels. Ben een tevreden mens. Hoop dat ik nog een poosje mee mag draaien.