Saturday, July 08, 2006

het wordt weer eens tijd




Er zijn al weer nieuwe plannetjes in de maak om weer eens een reisje te maken.De vroegere schoonzus van Bob en haar man komen naar Nederland en willen ,met ons op pad.Ze willen graag naar Schotland.
We gaan dan weer met zijn vieren in onze caravan en zoals het er nu uit ziet voor drie weken.
Onze Sas bevalt pas eind oktober en we willen 18 september weg.Dan zijn we op tijd terug voor de de bevalling.Dat wordt nummer vier baby en daar kijken we echt naar uit.
De andere babies doen het goed,Camilla en Marinka groeien als kool en ik denk dat Gregory het ook goed doet.Van Camilla pik ik even een foto van het block van Nina,van Marinka heb ik nog een mooie foto net gekregen en van Gregory heb ik er nog eentje.Deze drie stop ik vast in dit block.Wonderbaarlijk,dat we op onze leeftijd nog kersverse oma en opa worden.maar ,wij vinden het fijn.Nadeel is,dat iedereen zover weg woont,behalve Marinke,die we natuurlijk vaker zien.Die jongedame ziet er uit als Hollands welvare en schenkt haar bewonderaars de allerliefste glimlachjes.Pasgeleden stond ik te dubben of ik haar in haar wagen onder de boom zou laten staan,heerlijk in de schaduw .De boomtakken zwaaiden een beetje heen en weer en ik had al gezien hoe dat haar aandacht trok.Ik besloot toch om haar maar mee te nemen naar de anderen en ik kijk weer in de wagen en onvoorstelbaar,zo een heerlijke lieve glimlach gaf ze mij.Ik was er helemaal beduusd van.Ze kruipt,als ze de kans krijgt met de kop onder haar dekentje en hangt regelmatig met de armpjes of beentjes buiten haar bed.Nu de foto's,eerst die van Camilla.

Die wilde ik hier eigenlijk onder hebben,maar allah,ik kan niet altijd mijn zin krijgen.Nu Marinke.
Hoepla,dat was de verkeerde.Ik had er een uitgezocht,waar ze de benen buiten bed steekt.
Nog maar een keer proberen.Weet niet hoe ik de verkeerde foto er weer uit moet halen????
Nina,can you help????????????? ````````````````````````````````
Dit zijn dus de drie nieuwe aanwinsten.
de bovenste is Gregory, daar onder zie je Marinke en lekker op haar rug liggend,Camilla.

Nou Sas,nu nog de kleine van jou er nog bij en dan hebben we ons klavertje vier.
We hebben vandaag gezwoegd,want we krijgen een nieuw terras.Bob en ik zijn al begonnen met de eerste aanval.De aardbeien moesten eruit en ook al de aarde uit die bak, wat een gesjouw.
Alle aarde hebben we naar voren gebracht en onze tuin er mee opgehoogd.
Volgende week willen we de nieuwe bloemenbak klaar hebben.Bob gaat metselen.
We moeten nog stenen uitzoeken en ideen opdoen,het begint al een beetje te groeien in ons hoofd,er zijn zoveel leuke voorbeelden,daar komen we wel uit.Twee uitvoerders hebben we ook al.Dat wordt wel na de bouwvak,maar we hebben de tijd.Hoofdzaak,we krijgen een mooi terras en dat wilde ik altijd al zo graag.Het fijne is,dat Bob ook borrelt van ideen (schrijf je dat niet met drie e ssssss???Enfin,de leestekens heb ik op deze site ook nog niet ontdekt,maar dat komt ook nog wel.
We praten nog vaak over dat weekje Amsterdam,waar we in korte tijd zoveel hebben gezien.
De Rembrandtentoonstelling,het Annen Frank huis,madame Tousseaud,een grachtentocht ,een marktentocht en een boemel door de stad en langs de Amstel.Heerlijk was dat.
Het Anne Frank huis heeft veel indruk op me gemaakt en knijpt een beetje je keel dicht.
Reen en ik herkenden beiden de armoede van de muren en de nare sfeer van toen.Wij woonden in Alphen ook in zo een arme buurt,met dezelfde geur van het behang.
Alleen,wij zijn de dans ontsprongen.Wij waren ook half joden en die werden ook omgebracht.Wat moet mijn moeder veel angsten hebben doorgemaakt.We zaten ook niet voor niets allemaal op verschillende scholen.Enfin,wij leven nu in een betere tijd .Nog steeds hebben de mensen niets geleerd van al die oorlogen ,ik zie het nog dagenlijks op het nieuws.Bombardementen,armoede,vluchtelingen en angstige kinder gezichtjes.


Mooie klein kinderen heb ik he?
Ik heb er trouwens nog veel meer.Ik zal eens een paar foto's bijelkaar zoeken.Ze zijn me allemaal even lief,groot en klein en wat mij betreft komen ze allemaal tegelijk hier logeren.
Wat zou ik dat prachtig vinden.
Van Robert komen er dan drie,van Annelies twee,van Saskia een,van Linda een,van Andre vier,van Chris een en dan hebben we nog een achter kleinkind.
Zo,ik stop met dagdromen,deze brief gaat de deur uit,dag allemaal!

Followers

Blog Archive

About Me

My photo
Annen, Drenthe, Netherlands
Was altijd een harde werker, heb veel tijd in mijn patienten geinvesteerd, cursussen gevolgd. Veel plezier gehad in mijn werk. In mijn vrije tijd veel aan sport gedaan. Diepzeeduiken, surfen, fitnissen, fietsen en wandelen. Genoten van mijn twee kinderen. Af en toe een biosje pikken, matig televisie kijken, lees graag de krant en heb altijd wel een boek waar ik in bezig ben.. Maak mijn huis schoon omdat het moet, kan niet tegen rotzooi of een vies huis. Hou van dieren, kijk dus graag naar Animal planet. Wil eigenlijk graag een kat maar zolang we grote reizen maken kan dat niet. Ik hou ook veel van bloemen en een mooie tuin. Mijn achterplaatsje lijkt er dus niet op maar we leven hier met z'n tweetjes en Bob wil tegels. Ben een tevreden mens. Hoop dat ik nog een poosje mee mag draaien.