Saturday, March 22, 2008

Goede vrijdag


We zijn even naar Cuevas del Almanzora geweest en hebben de grote processie gezien.
Niet te geloven wat ze daar allemaal voor uit de kast(kerk) halen.Hele grote beelden van de maagd Maria met prachtige bloemen versiering.
Er strompelde ook een schamel geklede man met een kruis op zijn schouder voorbij,die "gepest"werd door kerels met gekleurde stokken.Bob die kreeg ook nog een mep.Verder allemaal schattige kindertjes met mooie lange kleren aan,hemelsblauw en wit.Het meest opvallende van de stoet waren toch al die figuren met puntmutsen.Klux klux clan achtig.Daar heb ik maar eens even wat foto's van gemaakt.We hebben echt genoten.Het duurde bijna twee uren en de muziek was droevig en afgrijselijk.
Aan het einde van zo een muziekcorps,liep een jongen met het syndroom van Down.Hij had een levensgrote trommel voor zijn buik,waar hij heel ritmisch op sloeg,met een fanatisme,ongelofelijk.Hij werd intussen door allerlei mensen voorzien van drinken en snoep en hij straalde.Voor aan het corps,liep een niet al te snuggere knaap zo hardgrondig te gapen,je kon hem bijn in zijn slokdarm kijken.We zagen ook weduwen,helemaal in het zwart ,met sluiers en op ijselijk hoge hakken.Er kwamen ook vrouwen voorbij op blote voeten,ook heel appart onder die mooie kleren uit.
Sommige wagens werden door veertig man gedragen en er was ook een met veertig jonge vrouwen(echte Spaanse schonen!!)
Arme jullie,hier schijnt de zon aan een stralend blauwe hemel en intussen zitten jullie daar maar in de kou.
Er zit nog een mogenlijkheid in,dat we eerder naar huis komen.Chris en Nina kunnen geen andere oppas krijgen tot nu toe en de Nannie verdwijnt met heimwee weer naar Australie.Dat horen we volgend week.Zo,nu nog even een foto van de processie en dan maar weer tot de volgende keer.dank jullie wel voor alle goede paaswensen.

Followers

Blog Archive

About Me

My photo
Annen, Drenthe, Netherlands
Was altijd een harde werker, heb veel tijd in mijn patienten geinvesteerd, cursussen gevolgd. Veel plezier gehad in mijn werk. In mijn vrije tijd veel aan sport gedaan. Diepzeeduiken, surfen, fitnissen, fietsen en wandelen. Genoten van mijn twee kinderen. Af en toe een biosje pikken, matig televisie kijken, lees graag de krant en heb altijd wel een boek waar ik in bezig ben.. Maak mijn huis schoon omdat het moet, kan niet tegen rotzooi of een vies huis. Hou van dieren, kijk dus graag naar Animal planet. Wil eigenlijk graag een kat maar zolang we grote reizen maken kan dat niet. Ik hou ook veel van bloemen en een mooie tuin. Mijn achterplaatsje lijkt er dus niet op maar we leven hier met z'n tweetjes en Bob wil tegels. Ben een tevreden mens. Hoop dat ik nog een poosje mee mag draaien.