Sunday, March 02, 2008

Cuevas 4

Alweer mooi weer,temp ongeveer 23 graden.Bob ligt lekker buiten op een luie stoel en ik ga even mijn geweten sussen,dus even schrijven.
We zijn vandaag met een paar buren naar de markt gefietst en Linda voor jouw dochter hebben we een mooie (?????) jurk gekocht.Hier is iedereen er verrukt van,maar wij zijn allemaal oma's,duuuuuuuuuuuus misschiien vinden jullie em wel om te braken.Maar dan kan je em altijd nog weggeven.Maar voor jou durven we zoiets nog wel te kopen,want het is een echte spaanse jurk,met rushes en een piepe klein hesje.
Wij denken dat het ook niet zo uit de tijd is,want er hangen er zoveel.Maar vooral,voor jou komt het uit Spanje en dat vind jij een leuk idee.(ik ook!)
Op dit moment zien we buiten allemaal gele bloemen bloeien.Brem en een soort veredelde paardebloemen en gele pijpjes bloemen,velden vol .
We zitten verder hier helemaal in de sla en de meloenen.Iedere keer als er weer zo een veld wordt geoogst,kunnen wij er nog wel honderd kroppen vanaf halen.Wij nemen er af en toe eentje mee.Ook brocolie mag je zo plukken,alles wat even onder de maat is laten ze gewoon staan.De tomatencultuur is net voorbij.Buiten liggen nog bergen tomaten die kennelijk niet meer geschikt zijn voor de verkoop,die mag je ook gewoon meenemen.
Wij hebben even staan te kijken naar het oogsten van sla.Voor die mensen is het steeds dezelfde handeling.Bukken,vel afscheuren wat voor hun buik hangt,sla erin rollen,weer half bukken,plakkertje eraf trekken en opplakkken dan de ingepakte sla in een kist.(weer bukken! )Dat gaat razend snel. Het zijn allemaal Afrikanen en Marokkanen,met grappige hoeden op en de vrouwen hebben meestal lange kleren aan.Geen vleugje zon komt op hun huid.Alleen op de handen.Maar hun gezichten zijn verweerd door al dat buiten zijn.
Trouwens,als de schaapherder er lucht van krijgt dat er sla wordt geoogst,dan jaagt hij na de oogst zijn schapen op het veld en die vreten zich de buik rond aan de verse kroppen.Hier kost toch een kropje sla nog 95 cent.
Zo een slaveld ligt een week braak,dan wordt het omgeploegd en geegaliseerd en weer in regels geduwd en een dag later staan er weer nieuwe plantjes op.dat gaat alsmaar door.De meloenenplanten staan nog onder plastic. Ze hebben boven iedere plant een boogje gezet en over het geheel plastic gespannen .De zijkanten zijn vastgezet met aarde.Zo ver als het oog rijkt zie je die meloenenaanplant.Een dezer dagen gaan we er met Harrie (onze buurman) op uit,die weet een sinaasappelboomgaard,die door de boeren worden verwaarllosd en daar gaan we een lekkere zak vol van die sappige jongens verzamelen.Ze zijn ook niet duur op de markt hoor,maar zo van de boom is toch heerlijk!
Al met al is het hier best uit te houden.
Bob en ik zijn nog een dagje naar het natuurpark geweest.Cabo di Caba)Indrukwekkend,die kale bergen,met soms wilde brem en andere kleine plantjes.
We nemen op zo een dag brood mee en wat te drinken en dan vinden we altijd wel een plekje,waar we lekker kunnen zitten en van het uitzicht genieten.Dit keer was het in Carbonada met uitzicht op zee.Gezellig klein stadje.
Zo,nu ga ik nog eens proberen een paar bloemenfoto's hier in te krijgen.het uploden kost altijd zoveel tijd!

Followers

Blog Archive

About Me

My photo
Annen, Drenthe, Netherlands
Was altijd een harde werker, heb veel tijd in mijn patienten geinvesteerd, cursussen gevolgd. Veel plezier gehad in mijn werk. In mijn vrije tijd veel aan sport gedaan. Diepzeeduiken, surfen, fitnissen, fietsen en wandelen. Genoten van mijn twee kinderen. Af en toe een biosje pikken, matig televisie kijken, lees graag de krant en heb altijd wel een boek waar ik in bezig ben.. Maak mijn huis schoon omdat het moet, kan niet tegen rotzooi of een vies huis. Hou van dieren, kijk dus graag naar Animal planet. Wil eigenlijk graag een kat maar zolang we grote reizen maken kan dat niet. Ik hou ook veel van bloemen en een mooie tuin. Mijn achterplaatsje lijkt er dus niet op maar we leven hier met z'n tweetjes en Bob wil tegels. Ben een tevreden mens. Hoop dat ik nog een poosje mee mag draaien.