Wednesday, September 03, 2008

Een pootje er in,nog en pootje en dan?.......



Opperste concentratie,dan moet je niet storen,daar gaat ze dan volkomen in op.Alleen,dat duurt niet langer dan tien minuten,dan moet ze even wat anderts doen


Huis leeg!!

Painten buiten.


Bah,wat is het stil en leeg.geen hoog kinderstemmetje,geen twee lekkere warme armpjes om mijn nek,geen schaterlachjes,gewoon weer ons eigen leven.Dat is weer even wennen hoor!
Vandaag wil ik even vertellen over onze andere bezigheden die we plegen te doen als de kleinkinderen er zijn.
Milla is dol op "painten".Linda had vinger verf voor ons meegenomen en op een heerlijke zonnige middag zijn we dus gaan painten, buiten op het achterplaatsje Ouwe t sjirts van Bob aan,stoelen erbij en lekker met de vingers in de potjes.Iedere keer als er weer een werkstuk af was ging die met een knijper aan de waslijn.In een mum van tijd hingen er een heleboel produkten van Charissa,Marcella en Milla aan de lijn.
En dan komt het he? De concentratie is weg en wat doe je dan.Nou,ik heb gauw een teil met water neergezet,voordat mijn achterplaatsje geverfd werd Drie paar handjes er in en in een onbewaakt ogenblik een voetje .......ja natuurlijk, van Milla! En toen nog een voetje. :"Niet gaan zitten hoor," waarschuwde ik haar nog,maar o je .... Oma!!!! ze had in het vuur van haar spel haar billen laten zakken en de luier zoog zich subiet helemaal vol.Wijdbeens en met een heel vies gezicht wandelde ze over mijn terras en dat werkt op mijn lachspieren hoor.
Nou ja,gauw de boel uit gedaan en maar naar boven,het kinderbadje laten vollopen met lekker warm water.
Ze zat er een poosje in en merkte niet,dat Chris onverwachts binnen was gekomen.
Dan breekt de zon door op haar snoetje PAPPA!!!leuk hoor.
Iedere dag vertelde ze me,dat pappa binnenkomt en.."pappa op mijn rug kriebelen jahah!!"
Een keer heb ik eens twee plastic kopjes bij haar in het badje gegooid.Nu kan ik er op wachten :"waar is mij kopjes oma?"dat vind ik lollig.Dit hoort bij haar badritueel hier en dat blijft zo,dat weet ik.Net als zoveel andere kleine rituelen.
Brood voor de schaapjes,eerst naar de vogels,dan grasjes plukken voor de geiten en dan weer naar de appelboom kijken.verdorie,daar hangen ze nog al die grote ronde appels en oma kan er niet bij,de boom staat achter het hek.Dan in de kleine speeltuin achter het bejaardenhuis en als alles gedaan is,nou,dan gaan we weer naar huis.Broodje eten,plasje doen en middagslaapje,gewoon,alles op zijn tijd.
Ik vind het net zo fijn hoor.Want als die kleine op bed is,kan ik even wat anders doen,beetje strijken,wassen,stofzuigen of achter de computer.Even een foto opzoeken van het painten.Zo mooi!!!

Followers

Blog Archive

About Me

My photo
Annen, Drenthe, Netherlands
Was altijd een harde werker, heb veel tijd in mijn patienten geinvesteerd, cursussen gevolgd. Veel plezier gehad in mijn werk. In mijn vrije tijd veel aan sport gedaan. Diepzeeduiken, surfen, fitnissen, fietsen en wandelen. Genoten van mijn twee kinderen. Af en toe een biosje pikken, matig televisie kijken, lees graag de krant en heb altijd wel een boek waar ik in bezig ben.. Maak mijn huis schoon omdat het moet, kan niet tegen rotzooi of een vies huis. Hou van dieren, kijk dus graag naar Animal planet. Wil eigenlijk graag een kat maar zolang we grote reizen maken kan dat niet. Ik hou ook veel van bloemen en een mooie tuin. Mijn achterplaatsje lijkt er dus niet op maar we leven hier met z'n tweetjes en Bob wil tegels. Ben een tevreden mens. Hoop dat ik nog een poosje mee mag draaien.