Saturday, November 16, 2013

16-11-2013

Tot nu toe hebben we een heerlijke tijd.Mooi weer,zonneschijn de hele dag en weinig verplichtingen.dat is niet moeilijk om vol te houden.Mijn ochtend begint altrijd met een 5 kwartier wandeling  ,samen met Rieny langs het strand en door de velden . Op dit moment worden alle velden volgeplant met ijsbergsla , tuinbonen  en andere soorten sla ..
Rieny en ik staan vaak te kijken  als er weer zo een veld wordt volgeplant.  Die kerels staan de hele tijd voorover gebukt om de plantjes er in te poten. Daarvoor gebruiken ze een soort deurknop, prikken een gaatje,  plantje er in en dicht knijpen . Dit gaat in een fantastisch tempo. Voor hun uitloopt een kerel met  slaplantjes , die hij neerlegt , zodat de poters alleen maar hoeven te grijpen. Voor je het weet staat zo een heel veld vol. Wij staan naast zo een veld met onze caravan en iedere dag zien we de ontwikkeling en dat groeit ook in een razend tempo. Nog een week of drie en dan komen ze oogsten.
Dat is ook fasinerend om te zien..Alsmaar dezelfde beweging.  Kroppie sla af snijden   ,plastic er om heen ,vastplakken...volgende krop . Soms slaan ze er een over , die is dan te klein . Bijna direkt na het oogsten komt de schaapherder en die beesten eten hun buik vol aan de overgebleven sla.
Wij hebben in de vorige jaren vaak van deze sla gegeten. Dit jaar nog  niet.
 De sinaasappels krijgen heel langzaam hun oranje kleur , maar er zijn nog veel groenen te zien.
Vanmorgen was de temperatuur ineens heel erg laag. Het was  ongeveer 5 graden.,hele kille wind.
maar dat is nooit lang , de zon komt er al gauw bij en om een uur of tien is het alweer 20 graden.
Soms duiken Rieny en ik een bar binnen (meestal bij Monica) voor een lekker kop koffie en effe bij komen.
Daar treffen we meestal een paar Engelsen ,die naast de koffie ook een best bel cognac naar binnen werken.
Hier kweken ze ook prachtige exotische planten en vandaag stond er zo een plantage open en hebben we even binnen rond gekeken.Allerlei soorten palmpjes en stekelige planten.Duizenden!
We zagen ook ,dat een onverlaat een plant onder de afzetting had meegepikt . Ik weet zeker dat je zo een plant voor een habbekrats kan kopen
Morgen gaan we weer naar de markt. echt voor de gezelligheid en koffie en wat kleine boodschapjes.
Bob wil graag een krantje kopen , die mist hij wel erg.l
Langzamerhand komen alle vrienden van ons straatje weer binnendruppelen..Zo een weerzien is altijd zo fijn. binnenkort komen nog twee Engelse families en komt er wat leven in de brouwerij.  Rieny en ik vieren allebei deze maand onze verjaardag en dat kan gezellig worden. Wat ik ook heel gezellig vind is de gesprekken bij de afwas.Engels,Duits ,.Nederlands en Belgisdch en ze hebben allemaal iets te vertellen.Heerlijk.!!

Followers

Blog Archive

About Me

My photo
Annen, Drenthe, Netherlands
Was altijd een harde werker, heb veel tijd in mijn patienten geinvesteerd, cursussen gevolgd. Veel plezier gehad in mijn werk. In mijn vrije tijd veel aan sport gedaan. Diepzeeduiken, surfen, fitnissen, fietsen en wandelen. Genoten van mijn twee kinderen. Af en toe een biosje pikken, matig televisie kijken, lees graag de krant en heb altijd wel een boek waar ik in bezig ben.. Maak mijn huis schoon omdat het moet, kan niet tegen rotzooi of een vies huis. Hou van dieren, kijk dus graag naar Animal planet. Wil eigenlijk graag een kat maar zolang we grote reizen maken kan dat niet. Ik hou ook veel van bloemen en een mooie tuin. Mijn achterplaatsje lijkt er dus niet op maar we leven hier met z'n tweetjes en Bob wil tegels. Ben een tevreden mens. Hoop dat ik nog een poosje mee mag draaien.