Tuesday, October 31, 2006

Aanhangsel Schotland drie

Op het bruggetje in B.u.Tweed

Schotland drie




Na York hebben we geen concrete plannen meer gemaakt.We hadden drie kerkeen gezien en Henk liep met gevaarlijke plannen rond.Als Gerd nog een kerk wilde zien,zou hij hem persoonlijk afbreken---------------Ter plekke!!
Dus hebben we gewoon de neus van Bobs auto naar het noorden gezet en hebben we de kust opgezocht.Een hele mooie camping.maar in eerste instantie konden ze ons niet gebruiken.Toen bleek,dat we het weekend weer wilden opkrassen,was er toch een mogenlijkheid. Persoonlijk begreep ik er niets van. Plaatsen genoeg,ruimte zat en ook op de dag dat we weggingen was er weinig leven in de brouwerij. Maar het plekkie was mooi en daar hebben Reen en ik geoefend voor het dansen voor Chris en Nina. Reen had het destijds ook in Mexico gezien en gaf me aanwijzingen en deed het me voor.Die foto zoek ik even op.daar hebben we wat afgelachen.
Het plaatsje heet Berwick upon Tweed.Daar is een hele mooie oude (Romaanse?) brug,daarnaast ligt een moderne brug en nog een stukkie verder een spoorbrug.Riet heeft en foto gemaakt waar ze alledrie in een keer opstaan.Daar op de camping hebben we ons nog een keer gek gezocht naar een sleutel van de toiletten.We hebben over het grint gekropen,allerlei mensen achterdochtig aangekeken,maar Gerd had em gewoon in zijn zak Gelukkig maar,want zo een dinkie kost zomaar tien pond.Berwick is en oud vestingstadje met hoge wallen,echte kanonnen en militaire verblijfplaatsen.We hebben er heerlijk gewandeld en gewinkeld.
We waren niet zo heel ver weg van Schotland en Henk begon zich al op de Highlands te verheugen. Hij wilde zo graag midden in de natuur zijn.Dus na een dag of twee werd het kamp weer opgebroken en reden we richting Edinburgh en Schotse grens.
Dat was een hele mooie tocht,waar we ook over een prachtige brug reden.
We hebben daar nog even gekeken waar het vliegveld lag en of er ook en camping in de buurt was,want Bob en ik zouden immers tussen door even naar Nederland vanwege de bruiloft van Chris en Nina.Later hebben we op de kaart nog eens serieus gezocht en achteraf was dat veel beter,want we vonden een camping vlak bij het vliegveld.
Wat is Schotland mooi.Niet veel hoogbouw,veel cottage achtige huizen,met vele schoorsteentjes erop.Sommige huizen hadden er wel twaalf!
Overigens,de koffie is er niet te drinken,die hebben we de meeste keren maar zelf gemaakt.Net als in Amerika,smaakt het naar afwaswater! Als we ergens eens gingen zitten,namen we meestal warme chocolademelk.Wel hebben we allerlei soorten koek geprobeerd,best lekker.
Uit eten zijn we bijna niet geweest. Op de camping hadden we tijd genoeg om te koken en we vonden het zonde van het geld,uit eten is daar duur.We zijn allemaal een beetje van de ouderwetse stempel,geen geld over de balk gooien.Bovendien was het altijd beregezellig in Reen haar caravan. Eeeeeeeeeeeeeennnn, de mannen deden de afwas,dat is een enorm pluspunt
Zo,nu nog een paar foto's,een van het dansen,een van B .upnT en nog even verder kijken wat er daar aan foto's nog gemaakt is.

Followers

Blog Archive

About Me

My photo
Annen, Drenthe, Netherlands
Was altijd een harde werker, heb veel tijd in mijn patienten geinvesteerd, cursussen gevolgd. Veel plezier gehad in mijn werk. In mijn vrije tijd veel aan sport gedaan. Diepzeeduiken, surfen, fitnissen, fietsen en wandelen. Genoten van mijn twee kinderen. Af en toe een biosje pikken, matig televisie kijken, lees graag de krant en heb altijd wel een boek waar ik in bezig ben.. Maak mijn huis schoon omdat het moet, kan niet tegen rotzooi of een vies huis. Hou van dieren, kijk dus graag naar Animal planet. Wil eigenlijk graag een kat maar zolang we grote reizen maken kan dat niet. Ik hou ook veel van bloemen en een mooie tuin. Mijn achterplaatsje lijkt er dus niet op maar we leven hier met z'n tweetjes en Bob wil tegels. Ben een tevreden mens. Hoop dat ik nog een poosje mee mag draaien.