Tuesday, March 09, 2010

we zitten goed!

Vannacht heeft het veel geregend. Overal water op de paden en het was koud om naar de douche te gaan . Harrie kwam langs om te zeggen dat ik even naar het nieuws moest kijken. Daar zag ik , dat het noodweer was geweest vannacht in bijna heel Spanje Een fiks eind westelijker van ons zijn door modderstromen echte rampen gebeurd . In Barcelona was de sneeuwval zo erg , dat mensen niets eens thuis konden komen . Nu moet ik Harrie wel gelijk geven , dat we hier in de goede hoek zitten
Als het enigszins kan hebben we ons huishoudinkje om tien uur netjes en gaan we koffie drinken.Vanmorgen Hadden we al om half tien de boel al aan de kant en tijdens het koffie drinken zie ik Bob met een scheef hoofd naar buiten loeren naar de lucht . In de verte was er een stukje blauw te zien. Binnen een half uur piepte de zon tevoorschijn en besloten we gauw even de was te doen . Dat is toch nog een hele organisatie . Wasmachientje aansluiten en vullen met heet water . Was uitzoeken , centrifuge aansluiten ,emmers ,lekbakjes ,nog meer heet water . Enfin na een kwartier ging de eerste was er in en om twaalf uur hing alles aan de waslijn .Bob spoelt alles ,ik was alles en samen ruimen we de rommel weer op .
Vanmiddag een heerlijke wandeling met Rieny en hond Marron gemaakt. Gisteren liepen we ook dezelfde ronde en zagen we in de verte een kudde geiten . Tot onze schrik zag Marron het ook en rukte zich los en stoof op de geiten af . Maar de herder riep iets tegen zijn hond en Marron bleef stokstijf staan . Het herdershondje ging voor hem staan en Rieny kon hem zo maar pakken . Moeten jullie weten , dat Marron een tamelijk grote hond is en die van de herder maar heel klein . Maar hier gelden de natuur wetten ,dat konden we duidelijk zien . Die kleine herdershond moet de kudde verdedigen en dat kan hij ook . We konden rustig doorlopen en achter ons was de rust weer gekeerd , de geiten kwamen weer terug en liepen weer lekker te grazen .
Gisteren trof ik oude kennissen , daar gaan we morgen gezellig koffie drinken . Als Bob "even"weg gaat kan het soms een uur duren voor hij weer terug is. Dan komt hij stralend terug en verteld dan wie hij nu weer allemaal heeft getroffen . Hij heeft het hier geweldig naar zijn zin.
Vanavond wilde ik nog even een emmertje warm water halen ,daar waar Bob aan het afwassen was . Een van die vrouwen vroeg of ik aan het controleren was wat Bob aan het doen was en gaf me een vette knipoog . :"Is het nodig?",vroeg ik qasie bezorgd en ze knikte ernstig van ja!
Een Engelsman ,die daar ook bezig was met zijn afwas begon zich er ook mee te bemoeien en gaf me een compliment over mijn Engels. "hoe kon ik dat zo goed ? "vroeg hij en ik vertelde hem dat ik het een beetje bij hield met engelse boeken lezen .Daarna vroeg ik hem of hij toevallig nog uitgelezen boeken had. Helemaal gelukkig liep ik even later met twee dikke pillen onder mijn arm. Je mag een gegeven paard niet in de bek kijken , maar veel soeps is het niet . Maar ik lees ze wel uit!

Followers

Blog Archive

About Me

My photo
Annen, Drenthe, Netherlands
Was altijd een harde werker, heb veel tijd in mijn patienten geinvesteerd, cursussen gevolgd. Veel plezier gehad in mijn werk. In mijn vrije tijd veel aan sport gedaan. Diepzeeduiken, surfen, fitnissen, fietsen en wandelen. Genoten van mijn twee kinderen. Af en toe een biosje pikken, matig televisie kijken, lees graag de krant en heb altijd wel een boek waar ik in bezig ben.. Maak mijn huis schoon omdat het moet, kan niet tegen rotzooi of een vies huis. Hou van dieren, kijk dus graag naar Animal planet. Wil eigenlijk graag een kat maar zolang we grote reizen maken kan dat niet. Ik hou ook veel van bloemen en een mooie tuin. Mijn achterplaatsje lijkt er dus niet op maar we leven hier met z'n tweetjes en Bob wil tegels. Ben een tevreden mens. Hoop dat ik nog een poosje mee mag draaien.